Jokerit haastaa heikosti kautensa avanneen SKA:n – jatkuuko helsinkiläisten voittoputki?

KHL:n läntistä konferenssia johtava Jokerit kohtaa tänään kauden ensimmäisen vieraskiertueensa toisessa ottelussa Pietarin SKA:n.

Videolla parhaat palat maanantailta, kun Jokerien jalkoihin jäi Dinamo Minsk.

Jokerien laitahyökkääjä Steve Moses odottaa innolla huippukamppailua. Liukasliikkeiselle ja taitavalle yhdysvaltalaislaiturille kyseessä on vieläkin spesiaalimpi ottelu, sillä hän edusti KHL:n mahtiseura SKA:ta puolitoista kautta.

Pietarilaisten kauden alku on ollut odotettua hankalampi, sillä se on voittanut neljästä pelistään vain kaksi.

– Heillä on ollut odotuksia huonompi startti, joten he tulevat varmasti kovaa. Me tykkäämme pelata SKA:ta vastaan ja toisinpäin. Tästä on kehkeytynyt herkullinen taistelupari. Tämä on ehdottomasti ottelu, jonka olen merkannut kalenteriin ja uskon koko meidän joukkueen tehneen samoin.


Jokerit on saanut viidenteen KHL-kauteensa lentävän lähdön. Lauri Marjamäen luotsaama helsinkiläisjoukkue on voittanut kaikki kauden neljä otteluaan. Edellisen kerran neljä ensimmäistä runkosarjaotteluaan SM-liigakaudella 2006–07 voittanut Jokerit johtaa läntistä konferenssia.

– Saimme sellaisen alun kauteen, jonka halusimmekin. Tärkeintä on kuitenkin pystyä parantamaan peliä koko ajan. Pelissä on vielä asioita, joita voimme parantaa, Moses kertoo.

Jokerit ja SKA ovat kohdanneet KHL-historiassa 16 kertaa. Näistä otteluista helsinkiläiset ovat juhlineet voittoa kuudesti, mutta Pietarista täyden pistepotin kanssa se on lähtenyt ainoastaan kerran. Joukkueet kohtasivat harjoituskaudella kahdesti. SKA otti Jokerien päänahan niin Tikkurilassa kuin Pietarin-turnauksessakin.


Lue myös:

    Uusimmat