Mainos

Johtuuko miehen haluttomuus vaimon rupsahtamisesta? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

”Miksi mies ei halua seksiä? Johtuuko se siitä, että vaimo on jo niin tuttu ja todennäköisesti rupsahtanut? Onko ulkonäkö sisäistä seksikkyyttä tärkeämpää?” kyselee nimimerkki Ei heru.

Näin miesraati vastasi:

”Jos joku tilanne, niin tämä lienee siitä henkilökohtaisimmasta päästä kahden ihmisen välistä suhdetta. Tässä ei käy ilmi mikä aika kyseessä, ollaanko oltu yhteisellä matkalla vuosia vai vasta viikkoja?

On ulkopuolisen aika mahdotonta asettua tilanteeseen, ja siksi kommentit on pakko laittaa vähän yleisemmälle tasolle.

Onko suhde alun perinkään ollut kokonaisvaltainen, vai perustunut vain seksiin. Kyllästyminen voi olla sitten syy haluttomuuteen? Vai onko niin, että jompikumpi parista on muuttunut yhteisen matkan aikana, niin että asioiden prioriteetit eivät enää ole samat? Harvoin mies on niin etuoikeutetussa asemassa, että hän säilyy niin sanotusti alkuperäisessä olomuodossaan ja vain toinen osapuoli ”rupsahtaa”. Eli syyt syvemmällä?

Onko miehellä suorituspainetta, tai terveydellisiä haasteita oman mieskuntonsa kanssa, onko näistä juteltu yhdessä? Tosin voi olla miehelle arka paikka puhua.

Ei tähän voi oikein muuta sanoa, kun koitat keskustelemalla päästä asian ytimeen, ja mahdollisten syiden esilletuomiseen yhdessä. Sitten ratkaisuita sen mukaan.”
– 56, naimisissa

"Ensimmäinen ajatus olisi lähinnä se, että seksi on muuttunut tylsäksi eikä houkuttele entiseen tapaansa. Siinä ei ole ehkäpä alun tunnetta eikä kumpikaan yritä sytyttää halua seksiin esimerkiksi esileikin kautta. Kukaanhan ei lämpene, jos todetaan vain "harrastetaanko seksiä?". Jos mies ei halua, niin seksikkäät alusvaatteet tai vaikka lelut kehiin, niin kyllä se mies syttyy taas, kun on jotain uutta ja kivaa. Toki aina voi yhdessä keskustella, mitä seksiltä kaipaa ja toteuttaa vaikkapa yhteisiä fantasioita tai muuta vastaavaa. Ehkäpä ei kannata ajatella ulkonäöllisiä asioita vaan miettiä, kuinka piristää seksielämää yleisellä tasolla."
– 35, sinkku

"Mahdollisuuksia on luonnollisesti useita, mutta en usko, että niin tuttu ja turvallinen, tai "rupsahtanut" vaimo latistaisi seksin. Yleensä haluttomuuteen löytyy syy jostain muualta esimerkiksi kiireestä ja stressistä. Kannattaa ottaa puheeksi ja löytää syy. Ulkonäkö on tietenkin yksi niistä asioista, joka tekee itsessään ihmisestä seksikkään katsojan silmään, mutta siihen kun lisää miellyttävän sisäisen seksikkyyden, niin kirsikka on kakun päällä."
– 39, sinkku

"Lähtökohtaisesti jokainen mies haluaa seksiä. Kyltymätön halu on rakennettu geeneihin. Jos miehesi ei halua sinun kanssasi, syynä voi olla moni asia. Ulkonäkö on tärkeä seikka, mutta ei suinkaan ainoa tai edes ratkaiseva. Kysy mieheltäsi suoraan, missä mättää ja voisitteko tehdä jotain toisin."
– Herra 47, naimisissa

 

Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen


***

25:24

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.