Johannes Vetter raivona: keihästähdeltä syytöksiä Timanttiliigan kisasta – "Häpeällistä!"

Saksan keihäänheittotähti Johannes Vetter haukkui Gatesheadin Timanttiligan kisapaikan ja järjestäjät tiistain kilpailun jälkeen. 

Vetter jäi kilpailussa hänelle vaatimattomaan tulokseen 85,25, mikä riitti kuitenkin voittoon. Saksalaishirmu oli ladannut aiemmin tällä kaudella kahdeksasta kisastaan seitsemässä yli 90 metrin voittotuloksen. 

– Olipa paska kilpailu. En yleensä etsi tekosyitä, mutta olen todella pettynyt kisan olosuhteisiin ja järjestäjään, Vetter kommentoi Instagramissa

– Ensinnäkin heittopaikka oli superliukas, ja ilmeisesti järjestäjät eivät välitä kasvaneesta loukkaantumisriskistä. Lisäksi odotusaika televisiolähetysorganisaation mieliksi ennen viimeistä heittokierrosta oli naurettava.

– Timanttiliiga, te odotatte ammattimaisia ja poikkeuksellisia suorituksia ja tuloksia, mutta epäonnistutte kunnollisten olosuhteiden takaamisessa. Häpeällistä!

Vetter vinoili vielä saamistaan palkintorahoista. 

– Ehkä ne olisi parempi sijoittaa uuteen heittopaikkaan. Voin harkita paluuta tänne ainoastaan siinä tapauksessa, jos rata on asianmukainen. 

Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia. Vetterin lisäksi kahdeksasta heittäjästä neljä pääsi yli 80 metrin, mutta toiseksi parhaan (Keshorn Walcott) kaari oli vain 82,81. Walcott jäi kuitenkin lopputuloksissa kolmanneksi, kun Saksan Julian Weber oli häntä parempi kolmen heittäjän finaalikierroksilla.  

Lue myös:

    Uusimmat