Johannes Hösflot Kläbo saa Norjan hiihtoliitolta avustusta, vaikka tienaa miljoonia

Norjan tähtihiihtäjä Johannes Hösflot Kläbo tienasi Planican MM-kisoista reilut 60 000 euroa, ja yhteensä miehen tienestit tältä kaudelta nousevat peräti yli miljoonaan euroon.

Johannes Hösflot Kläbo otti Planican MM-kisoista viisi mitalia, joista kolme olivat kultaisia. Hiihtokuninkaan tittelin lisäksi hän on maastohiihdon parhaiten tienaava urheilija.

Norjalaislehti VG:n mukaan Kläbon tämän kauden tienestit nousevat reiluun kahteen miljoonaan euroon.

Palkintorahoja maailmancupista Kläbo on pokannut tänä vuonna noin 280 000 euroa. Norjalainen johtaa maailmancupia, ja hän otti voiton myös rahakkaalla Tour de Ski -kiertueella. Toisiksi eniten palkintorahaa maastohiihtäjistä tällä kaudella on saanut Ruotsin Frida Karlsson, jolle palkintoeuroja on kertynyt noin 90 tuhatta euroa. 

Loput Kläbon rahoista tulevat norjalaislehden mukaan yhteistyökumppaneilta, erilaisista bonuksista ja apurahoista.

Sponsorisopimukset lihottavat norjalaishiihtäjän kassaa 1,3-1,4 miljoonalla vuodessa. Kläbon sponsoreina toimivat Uno-X, Craft ja suksi- sekä kenkämerkit. Yhteistyökumppanit maksavat Kläbolle myös menestyksen mukaan bonuksia.

Kläbo saa myös tukea Norjan huippu-urheiluyksiköltä. Hiihtäjille maksetaan noin 10 000-30 000 euroa vuodessa, ja Kläbo kuuluu VG:n mukaan tukiurheilijoiden piiriin. Tämän lisäksi hän saa korkean paikan leiripäivistä noin 50 000 Norjan hiihtoliitolta.

Kassaan kilahtaa rahaa myös osallistumisesta erinäisiin tapahtumiin, mutta näiden lisätienestien summat eivät ole tiedossa.


Lue myös:

    Uusimmat