Miljoonamies Johannes Hösflot Kläbo teki valtavan hankinnan – "Piti ottaa asiat omiin käsiini"

Rukalla kaiken voittanut Johannes Hösflot Kläbo kommentoi MTV Urheilulle kohuttua uudistusta 2:01
Rukalla kaiken voittanut Johannes Hösflot Kläbo kommentoi MTV Urheilulle kohuttua maastohiihtouudistusta marraskuussa 2022.

Norjan maastohiihtosuuruus Johannes Hösflot Kläbo on hankkinut kotiinsa rullahiihtomaton. 

Kläbon, 26, tilanne on hieman auki tulevan kauden suhteen, sillä hän ei ole vielä allekirjoittanut urheilijasopimusta Norjan hiihtoliiton kanssa. Kläbon leirin mukaan neuvottelut ovat käynnissä, ja tulokseen olisi päästävä, jos hän mielii hiihtää maailmancupissa.

Tilanne estää Kläbon pääsyn myös Norjan Olympiatoppenin huippuluokan harjoitustiloihin. 

Kläbo on korjannut treeniolosuhteitaan tekemällä jättihankinnan kotiinsa. Hän esitteli hiljattain norjalaistoimittajille 1,4 miljoonan Norjan kruunun eli noin 120 000 euron arvoista rullahiihtomattoa. 

– Toivottavasti saan rahoilleni vastinetta tulevina vuosina, miljoonia hiihtomenestyksen ja sponsorien avulla tienannut Kläbo totesi NRK:n mukaan.

– Minulla ei ole enää pääsyä (Olympiatoppenin hiihtomatolle), joten minun piti ottaa asiat omiin käsiini. Tein hankinnan pääasiassa vuoden 2025 (MM-hiihdot Trondheimissa) ja vuoden 2026 (talviolympialaiset Italiassa) takia. 

Kläbo on saavuttanut vuodesta 2017 lähtien kaikkiaan 19 arvokisamitalia, muun muassa viisi olympia- ja yhdeksän MM-kultaa. 

Lue myös:

    Uusimmat