Johannes Hösflot Kläbo ja Aleksandr Bolshunov: kohukaksikon välillä täysi radiohiljaisuus

Hiihdon kohukaksikko Johannes Hösflot Kläbo ja Aleksandr Bolshunov ei keskinäistä kommunikointia käy, kertoo Kläbo.

Viime sunnuntaina norjalais-venäläisen duon välillä rytisi Oberstdorfin MM-kisojen 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun loppusuoralla. Kläbo haki ohitusta Bolshunovista, ja kaksikko törmäsi samalla toisiinsa. Kläbo painoi ykkösenä maaliin, mutta hänet hylättiin, kun tuomaristo katsoi norjalaisen estäneen Bolshunovia.

Bolshunovilta katkesi kolarin yhteydessä sauva, ja hän taipui myös Norjan Emil Iversenille. Iversen kruunattiin Kläbon hylkäämisen myötä maailmanmestariksi, kun taas Bolshunov sai hopeaa.

Saaga kuitenkin jatkui vielä, kun Norja teki Kläbon hylkäämisestä valituksen kansainväliselle hiihtoliitolle, mutta se vedettiin pois keskiviikkona Kläbon itsensä pyynnöstä.

Tänään lauantaina Sveitsin Engadinissa perinteisen hiihtotavan 15 kilometrin maailmancup-kilpailussa Bolshunov ratkaisi pelin karkaamalla muulta joukolta hyvissä ajoin. Hän kesti maaliin asti ja voitti kisan 18,4 sekunnin turvin ennen Kläboa.

Kläbo kertoi kisan jälkeen Norjan TV 2:lle, että kulunut viikko on ollut hänelle väsyttävä.

– Olen yrittänyt unohtaa tämän niin hyvin kuin mahdollista, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty, Kläbo sanoi.

Kläbo ilmoitti käyttävänsä tapauksen miettimiseen niin vähän energiaa kuin mahdollista ja suuntaavansa sen sijaan ajatuksensa eteenpäin. Hän ei ole käynyt Bolshunovin kanssa tapauksesta keskustelua, ja hän valotti radiohiljaisuuden taustoja tarkemminkin.

– Emme pysty kommunikoimaan toistemme kanssa. Minä en osaa venäjää ja hän ei osaa norjaa. Hän ei myöskään osaa englantia, minkä myötä tämä on vaikeaa, Kläbo sanoi.

Bolshunov itse ilmoitti NRK:lle tulkin välityksellä, että se mitä tapahtui Oberstdorfissa, pysyy Oberstdorfissa.

– Tämä oli uusi kilpailu. Loppu on historiaa. Halusin hyvän tuloksen kunnollisessa talvisäässä ja upealla ladulla, venäläinen sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat