Ohhoh! Johannes Hösflot Kläbon tapaus ratkesi yllättävään käänteeseen

Norjan hiihtoliitto on vetänyt yllättäen pois valituksen, jonka se oli tehnyt Johannes Hösflot Kläbon hylkäämisestä Oberstdorfin MM-kisojen 50 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa. 

Norjan hiihtoliitto jätti valituksen kansainväliselle hiihtoliitolle (FIS) tiistaina. Se kuitenkin veti valituksen pois keskiviikkona Kläbon pyynnöstä. Norjan hiihtoliitto viestittää ymmärtävänsä täysin Kläboa.

– Tuemme Johannesta, ja lähestyimme välittömästi FISiä (kansainvälinen hiihtoliitto), kun hän kertoi meille toiveestaan tänään, Norjan maastohiihtomaajoukkueen johtaja Espen Bjervig sanoi.

Valitus koski sunnuntaisia tapahtumia 50 kilometrin yhteislähtökilpailussa. Venäläistähti Aleksandr Bolshunov hiihti loppusuoralle ensimmäisenä, mutta Kläbo osui häneen ohitustilanteessa. Bolshunovin sauva katkesi ja hän jäi myös Norjan Emil Iversenin taakse (video jutun ylälaidassa).

Ensimmäisenä maaliviivan ylittänyt Kläbo hylättiin Venäjän protestin jälkeen, kun tuomaristo tulkitsi hänen estäneen Bolshunovia. Iversen kruunattiin maailmanmestariksi, Bolshunoville ojennettiin hopeaa ja Norjan Simen Hegstad Krügerille pronssia.

Hylättynä pysyvä Kläbo kommentoi myös itse, miksi halusi valituksen pois.

– Minun olisi pitänyt tehdä tämä jo ennen kuin annoin Hiihtoliiton tehdä kaiken työn valituksen lähettämisessä, mutta minulla ei ollut henkisesti tarpeeksi voimia ennen tätä päivää, Kläbo sanoi.

Lähde: Dagbladet

Lue myös:

    Uusimmat