Surullista tekstiä: Aleksandr Bolshunovin valmentaja teki tilanteen harvinaisen selväksi

Aleksandr Bolshunovin valmentaja Juri Borodavko pohti, ettei päivän ylivoimainen voitto Sveitsin Engadinissa auta parantamaan haavoja, jotka tulivat viime viikonloppuna Oberstdorfin MM-kisoissa.

Bolshunov karkasi tänään 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan maailmancup-kilpailussa muilta ja ylitti maalilinjan voittajana 18,4 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Norjan Johannes Hösflot Kläboa.

– Oli selvää, että Sasha oli hyvävointinen tänään. Hän rakensi suuren johdon, mitä kukaan ei pystynyt tavoittamaan, ja kasvatti sitten eroa, valmentaja Borodavko ruoti Championatille.

Bolshunov ja Kläbo kävivät viime sunnuntaina dramaattisemman otatuksen Oberstdorfin MM-kisoissa 50 kilometrin kilpailussa. Kläbo tulkittiin tuolloin syylliseksi estämiseen, kun hän kolaroi Bolshunovin kanssa loppusuoralla. Norjalainen menetti näin voittonsa. Bolshunovilta katkesi rytäkässä sauva, ja hän sijoittui sen myötä lopulta toiseksi, kun myös Norjan Emil Iversen ehti ohi ja Iversen kruunattiin maailmanmestariksi.

Borodavkon mukaan tämän päivän voitto ei kuitenkaan auta parantamaan viime sunnuntaista tulleita haavoja.

– Sellaista tilaisuutta täytyy odottaa seuraaviin MM-kisoihin tai olympialaisiin. Se, mitä loppusuoralla tapahtui, ei parane. Tämän päivän voitto ei auta siinä.

Seuraavat talviolympialaiset on määrä käydä ensi vuonna Pekingissä. Tulevat hiihdon MM-kisat ovat ohjelmassa kahden vuoden päästä Planicassa.

Lue myös:

    Uusimmat