Johanna Vuoksenmaa kärsi selkäkivuista kuvauksissa: En voinut kävellä

Uuden draamasarjan Ex-onnelliset käsikirjoittaja ja ohjaaja Johanna Vuoksenmaa ei kokenut kuvauksia raskaina kipeästä selästä huolimatta.

Johanna Vuoksenmaan Ex-onnelliset on draamasarja viidestä lapsiperheestä, joissa vanhemmat ovat juuri eronneet. Perheet muuttavat samaan kerrostaloon, joka on rakennettu nimenomaan eronneiden lapsiperheiden tarpeita ajatellen.

Vuoksenmaa sai idean sarjaan jo kuusi vuotta sitten.

– Oli sellainen elämänvaihe, että  tuttavapiirissä oli paljon lapsiperheitä, jotka erosivat. Tietysti sitten mietittiin, miten kaikki olisi lasten kannalta kivuttominta hoitaa. Kun samat kysymykset pyörivät monen ihmisen päässä, aloin miettiä, olisiko tähän joku ratkaisu, Vuoksenmaa kertoo.

Lopulta syntyi idea talosta, joka on näyttämönä Ex-onnellisille. Vuoksenmaa myöntää, että vaikka hän on nähnyt sarjan jaksot monta kertaa eri jälkityövaiheissa, nostattavat monet kohtaukset tunteet pintaan.

– Nyt kun näin sen valmiina, niin olin kyllä posket märkinä, hän kertoo.

Näyttelijöitään arvostava ohjaaja kiittelee jokaisen panostusta hahmonsa tarinaan.

Vuoksenmaa pitää kausisarjojen kuvaamista rankkana intensiivisyytensä vuoksi, mutta tällä kertaa selkäkivut antoivat aivan oman lisämausteensa kuvauksiin.

– Minulla oli selkä sökönä, onneksi kuitenkin ihan loppusuoralla muutamana viimeisenä päivänä. Jouduin kutsumaan näyttelijät luokseni saamaan ohjausta. En voinut kävellä settiin. Autoni päälle koottiin kuvauksissa teltta ja monitori tuotiin ikkunan eteen, Vuoksenmaa kuvailee erityisjärjestelyjä.

Kyseessä ei kuitenkaan ollut mitään vakavampaa, vaan selkä parani pian kuvausten jälkeen, kun Vuoksenmaa pääsi liikkumaan.

– Se johtui siitä, kun istui monitorin ääressä huonossa retkituolissa studiossa useamman kuukauden. Se ei tee kenellekään hyvää, Vuoksenmaa toteaa.


Ex-onnelliset MTV3-kanavalla 12. syyskuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat