Alma Hätönen löysi itsestään kilpailuhenkisen taistelijan Fort Boyard -ohjelmassa: "Se yllätti minut"

Alma Hätönen uskoo kokonsa olevan etu 3:23

Fort Boyard -uutuussarjaa tähdittävä radiojuontaja Alma Hätönen kertoo MTV.fin haastattelussa tunnelmistaan ohjelman kuvausten jälkeen.

Katso videolta artikkelin yltä Alman tunnelmia heti ohjelman kuvausten jälkeen!

MTV3-kanavalla hypätään lauantaina 25.8. klo 19.35 eksoottisiin olosuhteisiin, kun joukko suomalaisjulkkiksia matkustaa linnakkeeseen taistelemaan voitosta. Yksi kilpailun osallistujista on radiojuontaja Alma Hätönen, joka kertoo MTV.fin haastattelussa oppineensa uusia puolia itsestään kilpailun myötä

LUE MYÖS: Tässä ovat Fort Boyard Suomi -kilpailijat!

– Kuvaukset itsessään olivat tosi hauskat ja se oli tosi jännittävä kokemus olla entuudesta tuntemattomien ihmisten kanssa. Se oli jännittävää ja huomasin itsessäni sellaista yllättävää kilpailuhenkisyyttä, Hätönen kertoo.

"Aikaisemmin olen ajatellut, että en ole yhtään kilpailuhenkinen"

Radiojuontaja kertoo käyneensä läpi valtavan tunteiden kirjon kuvausten aikana. Erityisen ikäviä tunteita hän kertoo käyneensä läpi silloin, kun hän tunsi pettäneensä oman tiiminsä epäonnistumalla tehtävissä.

– Aikaisemmin olen ajatellut, että en ole yhtään kilpailuhenkinen, enkä turhaudu ja tämä pitääkin ihan paikkansa, jos kilpailen vain itseäni vastaan, mutta sitten kun on tiimi ja tuntuu siltä, että olen pettänyt oman tiimini luottamuksen epäonnistumalla jossain, niin otin sen tosi raskaasti. Se yllätti minut. Olen niin tiimipelaaja, että se tuntui sellaiselta pohjattomalta pahalta, Hätönen jatkaa.

Kaiken kaikkiaan radiojuontajalle Fort Boyard on ollut kokemuksena ainutlaatuinen.

– Tämä oli minulle ensimmäinen tosi-tv-kokemus koskaan, niin en osannut odottaa, kuinka voimakkaasti siitä tulee koko maailma sillä hetkellä. Sitä ei ajattele mitään muuta kuin sitä kilpailua, Hätönen kertoo.

Kuvauksissa tunteet nousivat pintaan

Fort Boyard on kansainvälinen ohjelmaformaatti, jossa joukko tarhatiikereitä on läsnä. Fort Boyard Suomi -ohjelmaan on valittu vain sellaisia tehtäviä, joissa tiikerit eivät ole mukana.

LUE MYÖS: Minikokoinen radiotähti haastaa itsensä seikkailuohjelmassa

– Itse jotenkin naiivisti kuvittelin, että enää ei käytettäisi villieläimiä televisioformaatissa viihteen vuoksi. Se tuli minulle aika isona shokkina sitten kun päästiin sinne Ranskaan, että siellä oli tiikerit edelleen ja muutenkin tuotannossa käytetään eläimiä, Hätönen kertoo.

– Moni ihminen haluaa esiintyjäksi ja nauttii julkisuudesta, mutta eläimien kohdalla se ei ole oma valinta. Eivät eläimet ole omasta tahdostaan esillä, hän jatkaa.

Radiojuontaja kertoo herkistyneensä kuultuaan paikalla olevista villieläimistä. Tiikerit otettiin heti puheeksi tuotannon toimesta ja Hätöselle kerrottiin tarkemmin niiden elinoloista. Hätönen otti tiedon vastaan lohdullisena.

– Minulle eläinten oikeudet ovat tosi tärkeä asia ja se, että eläimillä on hyvä olla sekä varsinkin se, että eläimet eivät kärsisi turhan asian takia. Se miten asia hoidettiin ja miten asioista kerrottiin, oli lohdullista, Hätönen summaa.

Fort Boyard -ohjelmassa olevat tiikerit elävät eläintarhassa nimeltä Puy du Fou. Niistä huolehtii maailmankuulu ”eläinkuiskaaja” Thierry Le Portier ja hänen tiiminsä. Le Portierin eläimiä on nähty lukuisissa elokuvissa kuten Piin elämä sekä Gladiaattori ja niiden hyvinvointi on aina etusijalla. Kaikki formaattiin kuuluvat tiikerit ovat syntyneet tarhassa ja ne elävät hyvän elämän hyvien ja eläinrakkaiden ihmisten huolehtiessa niistä.

Fort Boyard –ohjelmaa on tehty Ranskassa noin 30 vuoden ajan. Ranskan viranomaiset käyvät tarkistamassa eläinten olosuhteet joka vuosi ennen kuin eläimet tuodaan muutamaksi viikoksi linnakkeeseen.

Fort Boyard kokoaa 18 julkkista Ranskan länsirannikolle sijaitsevaan Napoleonin aikakaudella rakennettuun linnakkeeseen taistelemaan sen herruudesta. Fort Boyardin selleissä sekä sen muurien ulkopuolella kilpailijat joutuvat kohtaamaan pelkonsa silmästä silmään ja venymään fyysisyytensä äärirajoille.

 

Lue myös:

    Uusimmat