Johanna Matintalo sanoo suoraan: Jos en saa MM-mitalia Lahdesta, en voi olla tyytyväinen

Johanna Matintalo haluaa juhlia mitalia kotiyleisön edessä maastohiihdon alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa Lahdessa. Päätähtäin on perjantain 15 kilometrin perinteisen yhteislähdössä. 

Jutun alla olevalla vidella Eveliina Piippo kommentoi nuorten MM-kisojen avausmatkaa ja kauden jatkoaan MTV Urheilulle. 

Matintalo, 22, hiihtää myös vapaan kympin kisassa keskiviikkona, ja olisi osallistunut mielellään myös maanantain sprinttiin, mutta viikonlopun maailmancup-kiireet estivät tämän. 

– Meni vähän yötyöksi Suomeen saapuminen eilen, Matintalo selvitti naureskellen Lahden MM-näyttämöllä maanantaina. 

Hän otti Otepäästä kauden tähän mennessä parhaat sijoituksensa maailmancupissa. 

– Viikonloppu antoi elonmerkkejä omasta tekemisestä. Tulos oli kauden paras, mutta itse hiihdosta jäi parannettavaa. Lähdin liian kovaa, ja oli muitakin pieniä juttuja. Tuo ei ollut vielä tämän kuntotilanteen maksimini, ja toivon, että kunto nousee vielä kohti Seefeldin MM-kisoja.

"En ota voittajasuosikin viittaa"

Lahden MM-kisojen ohjelma suosii Matintalon tavoitteita, sillä hän ehtii virittää itseään rauhassa perjantain kisaa varten. 

– Keskiviikkoon voin lähteä vähän rennommin mielin, sillä suurimmat odotukset ovat perjantaille.

Matintalo haluaa kuitenkin onnistua myös vapaalla hiihtotavalla, sillä hän on tehnyt töitä heikomman hiihtotapansa kanssa.

– Hiihdin edellisen vapaan kisani Vuokatin Skandinavian cupissa tammikuun alussa. Siellä yhteislähtö oli kauden parasta vapaata. Sitä haluaisin saada jatkettua keskiviikkona, että vapaa kehittyisi koko ajan. Uskon, että oma kunto on ihan hyvä tällä hetkellä, joten jos tulee hyvä päivä, niin ihan hyväänkin sijoitukseen on mahdollisuudet.

– Perjantaihin lähden mitalitavoitteella. En ota mitään voittajasuosikin viittaa, mutta jos mitaliin en pääse, niin en voi olla kisaan tyytyväinen. Väri muotoutuu sitten oman ja muiden päivän vireen mukaan, Matintalo linjaa. 


Suomalainen nostaa oman nimensä lisäksi esiin kolme ehdokasta kärkitaistoon. 

– Otepään perusteella pidän Saksan Katharina Hennigiä kovimpana suosikkina kärkikamppailuun. Lisäksi Venäjän Jana Kirpitshenko ja Norjan Tiril Udnes Weng ovat kovia.

Lämpimät muistot kahden vuoden takaa

Matintalo teki aikuisten arvokisadebyyttinsä juuri Lahdessa kaksi vuotta sitten. Hän oli yhdistelmäkilpailussa 29:s.  

– Se päivä taisi olla MM-kisojen myydyin päivä. Vaikka en ollut tuolloin vielä ehkä niin tunnettu hiihtopiireissä, sain omalla nimellä kannustusta joka paikassa, Matintalo muistelee. 

Nyt Matintalolla on kotikisoissa konkreettisempia tavoitteita.

– Toivon perjantaille selkeätä pakkaskeliä. Silloin voitelulla ja kalustolla ei ole niin suurta merkitystä, mitalitaistoon suuntaava Matintalo summaa.

Eveliina Piippo: Teen kaikkeni Seefeldin MM-paikan eteen 3:27
Eveliina Piippo kommentoi MM-kisojen avausmatkaa ja kauden jatkoaan MTV Urheilulle. 

Lue myös:

    Uusimmat