Suomen hiihtolupaus hyvästelee Lahden kisat heti päämatkansa jälkeen – "Haluan tehdä kaikkeni, että pääsisin Seefeldiin"

Eveliina Piippo: Teen kaikkeni Seefeldin MM-paikan eteen 3:27
Eveliina Piippo kommentoi MM-kisojen avausmatkaa ja kauden jatkoaan MTV Urheilulle.

Eveliina Piippo näki maanantain perinteisen sprintin hyvänä valmisteluna nuorten MM-hiihtojen päämatkaansa, 10 kilometrin vapaan kisaa varten. 

Piippo jäi lähes 20 asteen pakkasessa hiihdetyssä sprintin aika-ajoissa sijalla 33, joten startit jäivät yhteen. Piipon mukaan hiihto tuntui hieman nihkeältä, mutta syytä huoleen ei kuulemma ole, sillä perinteisen sprintti ei ole hänelle bravuurimatkoja.  

– Toivon, että tämä toimi nimenomaan hyvänä avauksena kohti keskiviikon kilpailua, Piippo kommentoi MTV Urheilulle.

– Pakkanen aiheuttaa tuntemuksia siitä, ettei pääse mihinkään, mutta luulisin, että kaikki on kunnossa ajatellen keskiviikkoa. 

20-vuotias Piippo on hiihtänyt tällä kaudella viisi starttia maailmancupissa. Beitostölenin 15 kilometrin vapaan kisassa joulukuussa hän oli 22:s, ja varsinkin Suomen joukkueen ankkurointi viestikolmoseksi samana viikonloppuna herätti huomiota.

Viime viikolla hän voitti Suomen cupin 10 kilometrin vapaan kisan Vantaalla.  

– Tuntuu, että olen kauden parhaassa kunnossa tällä hetkellä. Tietysti toivon, että kunto nousisi vielä kohti Seefeldiä. Nyt pitää yrittää vain pitää hyvä tila kropassa, Piippo toteaa.

Seefeldin näytöt mielessä

Vaikka Piippo on Suomen kirkkaimpia mitalitoivoja Lahdessa, hiihtäjä itse ajattelee myös jo seuraavia arvokisoja. Seefeldin MM-hiihdot käynnistyvät vajaan kuukauden päästä. 

Tavoite on asetettu MM-laduille. 

– Tällä hetkellä näen hyvän mahdollisuuden siihen, että minut nimetään joukkueeseen, mutta ei minulla ole vielä mitään sellaista näyttöä, joka antaisi minulle sieltä jonkun matkan. Tämä viikko on siinä mielessä todella tärkeä, ja tärkeitä startteja on edessä Imatran SM-kisoihin asti, varsinkin MM-hiihtojen 30 kilometrin vapaan kisaa tähyilevä Piippo alleviivaa. 


Tärkeistä maailmancup-starteista seuraavat, 10 kilometriä vapaalla ja viesti, ovat edessä Ruotsin Ulricehamnissa viikonloppuna. Nuorten MM-kisat jäävät siis kesken. 

– Tarkoituksena olisi lentää sinne torstaina. Haluan tehdä kaikkeni, että pääsisin Seefeldiin. Se Ruotsin maailmancup on kuitenkin tärkeämpi näyttö kuin perinteisen kisa (15 kilometrin yhteislähtö) täällä.

Piippo on saanut alkukaudella arvokasta oppia, kun hän on harjoitellut ja kilpaillut kokeneiden A-maajoukkuehiihtäjien kanssa. 

– Olen saanut nähdä, mitä parhaat tekevät, ja olen yrittänyt ammentaa sieltä hyviä juttuja omaan tekemiseen. Etenkin maailmancupissa olen nähnyt kaikista parhaimmat. On ollut hienoa nähdä, mitä he tekevät ja verrata omaa tasoa heihin.

Piippo ja muut suomalaisnaiset taistelevat menestyksestä alle 23-vuotiaiden MM-hiihtojen 10 kilometrillä keskiviikkona klo 9.30 alkaen. 

Lue myös:

    Uusimmat