Mainos

Johanna Korhonen: Alman stressitesti tuli testattua käytännössä

Lapin Kansan päätoimittajan paikalta seksuaalisen suuntautumisen takia irtisanottu Johanna Korhonen kertoo hänelle olleen alusta asti selvää, ettei jätä asiaa sikseen.

– Aika vaikea antaa olla, kun tulee rikollisella tavalla työpaikastaan erotetuksi. Olen ammattitaitoinen journalisti, ja minut valittiin osaamiseni takia. Kun se loppuu kuin kananlento, eihän siinä voi vaan olla ja ihmetellä, Korhonen sanoi aamulla Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crewssa.

Hovioikeuden eilen antaman tuomion mukaan Alma Median toimitusjohtajan Kai Telanne irtisanoi Johanna Korhosen Lapin Kansan päätoimittajan paikalta tämän seksuaalisen suuntautumisen vuoksi syksyllä 2008.

Korhonen muistelee irtisanomista.

– He ilmoittivat sen palaverissa, jonka Kai Telanne aloitti ilmoittamalla saaneensa tietää "ettei olekaan miestä, onkin nainen".

– He sanoivat, etten ollut rehellisesti kertonut että puolisoni onkin nainen, eivätkä he voi luottaa minuun missään asiassa, joten työsopimukseni on päättynyt.

Jälkikäteen oikeudessa riideltiin myös siitä, oliko Korhonen salannut puolisonsa poliittisen aktiivisuuden.

– Kai Telanne sanoi tuossa samassa palaverissa, ettei näkyvässä tehtävässä voi olla "tuollainen henkilö". Politiikka-jutun he keksivät myöhemmin, koska piti keksiä hyväksyttävä syy erottamiselle.

– Alman testeissä paineensietokykyni oli testattu erinomaiseksi ja nythän sitä tarvittiin.

Korhosen tulkinnan mukaan ongelmana ei ollut se, etteivät lappilaiset olisi hyväksyneet Korhosen seksuaalista suuntautumista.

– Minulle sanottiin, että minun olisi pitänyt itse ymmärtää etten tietenkään voi työskennellä siellä. Ymmärsin kuitenkin, etteivät ne suinkaan olleet lappilaiset, joilla ongelmia oli. Kyllä ongelmat olivat etelän päässä firman johdossa.

Korhonen uskoo tapauksensa julkisen käsittelyn auttaneen ihmisiä samankaltaisissa tilanteissa.

– Olen saanut palautetta tuntemattomilta ihmisiltä, että he ovat tämän kautta saaneet tietoa miten prosessi etenee. Suosittelen ottamaan yhteyttä työsuojelupiirin. Sieltä sekä rikospoliisista ja syyttäjänvirastosta olen saanut nauttia uskomattoman hyvästä ja ammattitaitoisesta työstä, sanoo Korhonen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.