Joensuun Prisman tunkeutujat karkuteillä: Saivat mukaansa huomattavan saaliin – molemmilla mukana isot kassit täynnä anastettua tavaraa

Kaksi huppupäistä henkilöä murtautui Prismaan Joensuussa ja vei suuren määrän puhelimia – poliisi kertoo, mitä tapahtumista tiedetään 4:02
Katso tutkinnanjohtajan koko haastattelu yltä.

Joensuun Prismaan murtauduttiin viime yönä. Poliisi uskoo, että rakennukseen tunkeutunut kaksikko sai mukaansa huomattavan saaliin. Liikkeestä vietiin puhelimia ja muuta elektroniikkaa. Tekijät ovat yhä kateissa.

Itä-Suomen poliisi tiedotti murrosta aiemmin tänään. Tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrand kommentoi tapausta MTV Uutiset Livessä aamupäivällä.

Wetterstrandin mukaan poliisi käy parhaillaan läpi Prismasta saatua valvontakameramateriaalia, johon tekijät ovat tallentuneet. Videoilta on käynyt ilmi, että murtautujat tiesivät, mitä olivat tekemässä.

– He ovat tienneet, mitä ovat etsimässä ja mistä se löytyy. Toiminta on ollut hyvinkin nopeaa liikkeen sisällä. Koko teko on kestänyt vain muutamia minuutteja.

Anastettua omaisuutta selvitellään vielä

Tekijät saivat mukaansa puhelimia ja muuta elektroniikkaa. Wetterstrand arvioi, että viedyn omaisuuden määrä on euromääräisesti huomattavan suuri.

– Molemmilla tekijöillä on ollut mukana kohtuullisen isot kassit. Valvontakameramateriaalista näkyy, että ne ovat olleet kohtuullisen täynnä. Tämä antaa aihetta siihen oletukseen, että huomattavan suuresta euromäärästä on kyse.

Wetterstrandin mukaan anastetun omaisuuden tarkempi määrä ja laatu on yhä selviteltävänä.

– Se on vielä tällä hetkellä selvityksessä liikkeen omistajatahon kanssa. Hävikin kauttahan se selviää, mitä on mahdollisesti viety.

Poliisi tutkii tapausta törkeänä varkautena.

Poliisi toivoo vihjeitä

Tekijät ovat yhä kateissa. He olivat murron aikaan naamioituneina. Wetterstrandin mukaan poliisi käykin valvontakameramateriaalia läpi myös tekijöiden tarkempien tuntomerkkien varalta.

Poliisi on kertonut, että kaksikko on mahdollisesti liikkunut sinisellä Skoda Fabia -merkkisellä henkilöautolla. Auton rekisterikilpi ei kuitenkaan ole tallentunut Prisman valvontakeroihin. Poliisi pyytääkin yleisöltä vihjeitä tapaukseen, tekijöihin ja autoon liittyen.

Uusia tietoja voi ilmoittaa suoraan tutkivalle rikospoliisille puhelimitse numeroon 0295 456 461 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. Poliisin mukaan vihjeitä otetaan virka-aikaan vastaan myös poliisipäivystyksen numerossa 0295 415 455.

Lue myös:

    Uusimmat