Kadonneen Juuson, 30, auto löytyi verisenä ex-heilan luota, kahta esitetään vangittavaksi – poliisi on keskeyttänyt etsinnät "summamutikassa"

Miten kadonneita etsitään? 9:43
Videolla asiantuntijat kertovat, miten kadonneita etsitään.

Poliisi vaatii tänään kahta henkilöä vangittavaksi iisalmelaisen Juuso Sirviön, 30, taposta epäiltyinä. Vuonna 1985 syntynyttä naista ja vuonna 1990 syntynyttä miestä epäillään tällä hetkellä taposta ja törkeästä ryöstöstä. 

Sirviö katosi Iisalmen keskustata viime viikon tiistaina. Kadonneen etsintä vaihtui kuitenkin henkirikostutkinnaksi, kun Sirviön kadoksissa ollut BMW löytyi kätkettynä. Auto löytyi Tervosta, yli tunnin ajomatkan päässä Iisalmen keskustasta.

Auto oli lukkojen takana Sirviön entisen seurustelukumppanin ja tämän uuden heilan asuinpaikan ulkorakennuksesta. Autossa oli verijälkiä ja nämä seikat yhdessä johtivat epäilyyn siitä, että Sirviö on joutunut henkirikoksen uhriksi.

Poliisi selvittää ex-tyttöystävän osuutta asiaan

Kolmi–nelikymppistä pariskuntaa on kuulusteltu, mutta selvyyttä tapahtumille ei ole vielä saatu. Kuulustelut olivat tutkinnanjohtaja Mikko Lyytisen mukaan paraikaa hänen vastatessa MTV Uutisten puheluun puoliltapäivin.

Tällä hetkellä poliisin käsitys kuitenkin on se, että Sirviön ja entisen naisystävän välillä on ollut riitaisuutta, ja he olivat sopineet tapaamisen katoamispäivälle.

Poliisi ei tällä hetkellä etsi Sirviötä maastosta.

– Uskomme siihen, että tämä etenee piakkoin sillä tavoin, että saadaan tarkempi selvyys ihan kuulustelujen kautta. Ei kohdisteta etsintöjä summamutikassa, Lyytinen kommentoi.

Poliisi pyytää yhä havaintoja autosta

Miestä ja naista vaaditaan vangittavaksi torstaina aamupäivällä. Poliisi ei tässä vaiheessa epäile muiden henkilöiden liittyvän tapaukseen.

Poliisi pyytää yhä havaintoja Sirviöstä sekä hänen käyttämästä mustasta BMW 520 -autosta rekisterinumerolla GGN-718.

Poliisia kiinnostavat etenkin liikkeet Tervon kunnan alueelta tiistain 5. toukokuuta ja keskiviikon 6. toukokuuta väliseltä yöltä ja siitä edespäin. Sirviö on noin 170 senttimetriä pitkä ja hoikka ja hänellä on ruskeat hiukset.

Poliisii pyytää ilmoittamaan havainnoista vihjesähköpostiin vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai numeroihin 0295455067 tai 0295415 232.

Lue myös:

    Uusimmat