Joensuun Prisman murto yhä täysi mysteeri: Liikkeeseen tunkeutunut kaksikko jatkaa pakoaan – oletko nähnyt tätä autoa?

Kaksi huppupäistä henkilöä murtautui Prismaan Joensuussa ja vei suuren määrän puhelimia – poliisi kertoo, mitä tapahtumista tiedetään 4:02
Näin poliisi kommentoi murtoa pian sen jälkeen.

Joensuun Prismaan noin viikko sitten murtautunut kaksikko on yhä karkuteillä.

Liikkeeseen murtauduttiin yöllä viime viikon tiistaina. Tekijät saivat saaliiksi suuren määrän elektroniikkaa ja poistuivat paikalta nopeasti. Poliisi on arvioinut, että valvontakameroihin tallentunut kaksikko tiesi, mitä oli tekemässä.

Valvontakamerakuvista huolimatta henkilöitä ei ole onnistuttu tunnistamaan, sillä kumpikin oli naamioinut kasvonsa. Lisäksi kaksikko oli peittänyt käyttämänsä sinisen Skoda Fabian rekisterikilven jo ennen Prismalle saapumista.

Poliisi onkin pyytänyt vihjeitä tapaukseen liittyen. Etenkin majoitusliikkeitä ja yksityisiä vuokranantajia pyydetään ilmoittamaan, mikäli he ovat murtoa edeltäneen viikon sisään majoittaneet henkilöitä, jotka ovat olleet liikkeellä sinisellä Skoda Fabialla.

Poliisin mukaan on mahdollista, että henkilöt ovat majailleet esimerkiksi vuokramökissä.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Wetterstrand kertoo, että toistaiseksi ratkaisevaa vihjettä ei ole vielä tullut. Hänen mukaansa poliisi jatkaa tutkintaa etenkin suuren valvontakamera-aineiston läpikäynnillä.

– Meillä on hallussa todella paljon erilaista valvontakameramateriaalia, ja sen purkamiseen kuluu aikaa.

Wetterstrand uskoo, että tekijät saadaan kiinni, vaikka pakomatka on ehtinyt jatkua pian jo viikon.

Viimeinen havainto

Poliisi kertoi aiemmin saaneensa silminnäkijähavainnon, jonka mukaan sininen Skoda Fabia olisi kaahannut murron aikoihin, tiistaiaamuyönä noin kello 4.14, Joensuun Enossa Paukkajan kohdalla Uimaharjun suuntaan. Poliisi uskoo, että kyseessä on murron tehnyt kaksikko.

Poliisi ei ole kertonut tarkemmin, mihin se uskoo parivaljakon paenneen tämän jälkeen.

Wetterstrand pitää mahdollisena, että murtautujat saapuivat keikalle kauempaa. Hänen mukaansa on jopa mahdollista, että tekijät pakenivat murron jälkeen Suomesta.

– Anastetun omaisuuden määrä ja laatu huomioiden täytyy sanoa, etteivät he välttättä ole paikkakuntalaisia. Täällä Pohjois-Karjalassa ei välttämättä ole näille varastetuille laitteille markkinoita.

Tapaukseen liittyviä havaintoja pyydetään asiaa tutkivan rikospoliisin puhelinnumeroon 0295 455 268 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi. Tiedoista voi kertoa virka-aikaan myös poliisipäivystyksen numeroon 0295 415 455.

Lue myös:

    Uusimmat