Etsinnät yhä käynnissä Joensuussa – 16-vuotiaan pojan epäillään hukkuneen uimarannalla: "Vesi on aika tummaa, olosuhteet vaikeuttavat"

Joensuun Linnunlahdella etsitään yhä kateissa olevaa 16-vuotiasta poikaa.

Poliisi sai eilen illalla puoli kuuden aikaan ilmoituksen, jonka mukaan Linnunlahden uimarannalla uimassa ollut 16-vuotias poika oli kadonnut. Ilmoituksen katoamisesta teki pojan lähipiiri.

Poika oli ollut sukeltelemassa yhdessä ystävänsä kanssa ja hänen epäillään hukkuneen. 

– Uimaranta on hyvin suosittu. Se on Joensuun keskustan lähellä, kertoo rikoskomisario Simo Hämäläinen Itä-Suomen poliisista.

Poikaa on etsitty eilisestä illasta lähtien

Poliisi on suorittanut uimarannalla ja vesistössä etsintöjä illalla ja läpi yön yhdessä pelastuslaitoksen vapaaehtoisen pelastuspalvelun kanssa. 

– Uimaranta on suojaisa lahden poukama, mutta vesi on aika tummaa. Pohjassa on jonkin verran lietettä, joka sekoittuu kun vedessä liikutaan. Olosuhteet hankaloittavat etsintää, Hämäläinen sanoo.

– Siinä kohtaa ei meidän käsityksemme mukaan ole isoja virtauksia. Täällä oli eilen illalla aika kova ukkosmyrsky ja kova tuuli on painanut aallokkoa rantaan päin.

Etsintöjä jatketaan yhä ja uimaranta on eristetty.

– Haluamme turvata etsintärauhan. Kun vedessä liikkuminen on mahdollisimman vähäistä, se helpottaa etsinnän suorittamista.

– Siellä on paikan päällä tällä hetkellä useita yksiköitä poliisista ja pelastuslaitokselta. 

Pelastuslaitos suorittaa myös vedenalaista etsintää sukeltamalla.

– Olosuhteet järvissä voivat vaihdella hyvinkin paljon. Jos vesi on tummaa ja pohja on jollakin tavalla lietteinen tai pehmeä, niin pohjalietteen sekoittuminen veteen vaikeuttaa näkyvyyttä sekä sukeltaessa että pinnalla. Siellä kasvaa myös kaislikkoa.

Havainnot kadonneesta voi ilmoittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon puh: 0295 415 455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Uutista päivitetty kello 12.11. poliisin kommenteilla.

Uutista päivitetty kello 8.44 poliisin kommenteilla.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja