Joensuun Kataja jatkoon Euroopassa! Upea taisteluvoitto kreikkaisjätistä: "Olen todella ylpeä joukkueestani"

Teemu Rannikko:"Valmentaminen kiinnostaa" 2:28

Joensuun Kataja Basket on varmistanut paikkansa jatkopeleihin koripallon FIBA Europe Cupin lohkovaiheesta. Kataja käänsi lohkovaiheen neljännen ottelunsa kreikkalaisjätti Aris Thessalonikia vastaan voitokseen lukemin 88–86 (35–46).

Videolla koripallolegenda Teemu Rannikko kertoo valmennushaaveistaan.

Voitto oli Katajalle lohkovaiheen kolmas. Joensuulaisjoukkue varmisti samalla jatkopaikkansa, kun lohkopelejä on vielä kaksi jäljellä.

– Ensinnäkin haluan kiittää kotiyleisöä, joka tsemppasi meitä loistavasti. Lisäksi haluan kiittää joukkuettani, joka jaksoi taistella ja noudattaa pelisuunnitelmaa Arisia vastaan, joka on loistava joukkue, Katajan päävalmentaja Juha Sten kiitteli Koripalloliiton tiedotteessa.

Kookkaampi Aris käytti kokoetuaan läpi ottelun hyväkseen ja vei levypallot nimiinsä 38­–28.

– Olimme alussa pulassa. Emme olleet valmiita vastaamaan heidän fyysisyyteensä. Menimme lopussa aika pienellä viisikolla, mutta onnistuimme olemaan aggressiivisia ja taistelemaan levypalloista. Olen juuri nyt todella ylpeä joukkueestani, Sten totesi.

Kataja oli toisella puoliajalla monin paikoin 5–7 pisteen takaa-ajoasemassa, mutta nousi viimeisten minuuttien aikana ohi. Suurimpana sankarina tuikki takamies Vincent Simpson, joka upotti  lopussa useita tärkeitä kolmosia. Simpson pussitti kaikkiaan 31 pistettä ja onnistui kuudessa kolmosessa.

Kataja pelaa lohkovaiheessa vielä bulgarialaista Lukoil Levskiä ja ukrainalaista BC Dnipronia vastaan. Levski-peli käydään ensi viikolla Joensuussa, ja Kataja päättää lohkovaiheensa kahden viikon päästä Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat