Huolestuttava uutinen murskatappion kärsineelle Susijengille – tähtipelaaja Petteri Koponen mahdollisesti sivussa myös EM-karsintojen päävastustajaa vastaan

Henrik Dettmann harmitteli tarvittavan pelitempon puuttumista –"Vastustajalla se oli" 2:38
Videolla päävalmentaja Henrik Dettmannin kommentit Serbia-ottelusta.

Torstai ei ollut hyvä päivä Suomen koripallomaajoukkueelle, joka kärsi EM-karsintojen avauksessaan murskatappion mahtimaa Serbian käsittelyssä Espoossa lukemin 58–80.

213-senttisen korston Miroslav Raduljican johtama Serbia ei antanut Suomelle ottelussa käytännössä mitään mahdollisuutta.

Koko ottelun peliä johtanut mahtimaa repäisi ratkaisevan eron kolmannella neljänneksellä, jonka jälkeen se johti peliä 60–37. Viimeinen kymmenminuuttinen Espoon täpötäydellä areenalla jäi kosmetiikaksi.

Susijengin vahvuutena on pidetty tyypillisesti kaukoheittopelaamista, mutta Serbiaa vastaan pallo ei uponnut korisukan lävitse kaukaa sen paremmin kuin läheltäkään. Siitä oli kiittäminen Slovenian 2017 EM-kultaan luotsanneen Igor Kokoskovin organisoimaa serbialaispuolustusta mutta myös suomalaispelaajien omaa saamattomuutta.

Suomen paras pistemies oli 16 pistettä pussittanut Topias Palmi. Hän oli Suomen ainut yli kahdeksan pisteen mies. Raduljica nakutti 19 pistettä.

Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann kehui varauksettomasti Serbian kapteenia Raduljicaa, mutta tunnusti vieraat myös kokonaisuudessaan luokkaa Susijengiä paremmaksi.

– Kokonaisuus oli kuitenkin sellainen, että heillä oli levypalloja tänään 50 ja oliko meillä 28? Se on se tarina, Dettmann tiivisti.

Dettmann kertoi ottelun jälkeen huonoja uutisia tähtitakamies Petteri Koposen tilanteesta. Seurajoukkueensa Bayernin mukana perjantaiseen Euroliigan otteluun valmistautuva Koponen ei välttämättä saavukaan vahvistamaan maajoukkuetta sunnuntaina pelattavaan Sveitsi-otteluun.

– Tilanne on tällä hetkellä auki. Hänellä on terveyshuolia. Varmaan huomenna ratkeaa. Jos hän ei pelaa perjantaina Euroliigaa, tuskin hän on mukana sunnuntaina, Dettmann ilmoitti.

Sveitsi on Suomen päävastustaja juuri alkaneissa EM-karsinnoissa, sillä muista saman lohkon joukkueista Serbian voi odottaa menevän menojaan, ja Georgialla on kisaisäntänä jo varma paikka 2021 EM-kisoissa.

Suomi kohtaa EM-karsintojen toisessa ottelussaan Sveitsin vieraissa sunnuntaina kello 20.15.

Lue myös:

    Uusimmat