Joel Pohjanpalo avautuu ammattinsa raadollisuudesta – joukkuekaveri yritti vahingoittaa päästäkseen hänen pelipaikalle

Joel Pohjanpalo avoimena ammattijalkapalloilijan uran raadollisuudesta 2:05
Videolla Joel Pohjanpalo avaa jalkapalloilijan elämää sekä kertoo, mikä tekee hänestä hyvän kapteenin

Joel Pohjanpalo kertoo Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa kokeneensa karua kohtelua takavuosina joukkuekaveriltaan, joka suhtautui Pohjanpaloon ennen kaikkea kilpailijana sekä uhkana.

Yökylässä Maria Veitola  -ohjelmassa juontaja Maria Veitola  vierailee Venetsiassa puolisonsa kanssa asuvan jalkapalloilija Joel Pohjanpalon  luona, joka pelaa Italian Serie B:ssä Venezia FC:n riveissä, toimien joukkueen kapteenina. 

Pohjanpalo on uransa aikana pelannut jalkapalloa ammatikseen useissa maissa. Italian lisäksi hän on pelannut myös muun muassa Saksan Bundesliigassa sekä Turkin Superliigassa. 

Kilpailutilanne on Pohjanpalon mukaan se, mistä hän erityisesti pitää ja nauttii. Ja pakko onkin, sillä ammattilaisjalkapalloilussa paineet sekä vaatimukset ovat jatkuvasti vahvasti läsnä. 

Kilpailun voi Pohjanpalon mukaan kokea myös "todella väärällä tavalla".

– Mullakin on ollut (joukkueessa) pelaaja Saksassa kun pelasin, joka aloitti tavallaan ehkä siinä ykköshyökkääjänä sen kauden. Sitten kun otin tavallaan hänen paikkansa, niin sitten hän yritti aina peleissä vetää sukille päivästä toiseen, koko ajan. Yritti vain saada, että mä loukkaannun, jotta hän pääsisi pelaamaan. Se on ihan toinen ääripää siinä, Pohjanpalo kertoo Veitolalle. 

– Ei kai siinä voi, täytyy pitää pää ylhäällä. Silloin olin vielä tosi nuori, olinkohan 18-vuotias. 

Toinen pelaaja puolestaan oli Pohjanpalon mukaan todella paljon kokeneempi, noin 35-vuotias mies. Pohjanpalo ei tarkemmin nimeä, kenestä pelaajasta oli kyse.

Joukkueen sisäinen hierarkia on jalkapallossa todellinen asia ja Pohjanpalo kertoo, että jokaisen pelajaan on tehtävä töitä, jotta pääsee sisään joukkueeseen. 

– Sun on ansaittava se paikkasi siellä joukkueen sisällä. 

– Futispelaajan arki voi olla hyvin yksinäistä. Jos on sellaisessa ympäristössä, missä tavallaan et ole vielä löytänyt sitä omaa paikkaasi ja joukkuetoverit eivät ehkä vielä ajattele, että olet hyvä pelaamaan. Kun tulet ja ne ajattelevat, ettei susta olekaan mihinkään, miksi me ollaan tämmöinen äijä hommattu tänne. Niin sitten siinä on se, ettet laita päätä alas, vaan yrität kovemmin, yrität ansaita heidän, sun oman joukkueen luottamuksen. 

Yllä olevalla videolla Joel Pohjanpalo kertoo uransa raadollisista hetkistä sekä siitä, mitkä ominaisuudet ovat vieneet hänet kapteenin rooliin. 

Yökylässä Maria Veitola MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon. Ekstrapitkät jaksot vain MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat