Mainos

Jo yli miljoona katselukertaa! Tourette-isän somesuosio räjähti käsiin - tapahtumissa yhä vaikeaa

Pirita ja JP Kurvin blogi Vitun huora mä rakastan sua kertoo pariskunnan elämästä JP:n Touretten syndrooman kanssa. Blogi on ollut olemassa jo pidempään, mutta se on noussut lyhyessä ajassa, vain viikossa, huimaan suosioon.

Vitun huora mä rakastan sua -blogin Facebook-sivuilla on jo yli 45 000 tykkääjää, kun vielä reilu viikko sitten luku oli 8000. Viimeisin videokin on kerännyt jo yli miljoona katselukertaa.

Suosio on suorastaan räjähtänyt käsiin.

MTV Uutisten puhelimitse tavoittama JP Kurvi kertoo palautteen olevan 99 prosenttisesti positiivista ja kannustavaa.

– Muutamia härskejä, tyhmiä kommentteja on tullut, mutta emme ole reagoineet niihin millään tavalla. Yksityisviestejä olemme saaneet varmaan tuhansia, JP kertoo.

tourette2

Tavoitteena helpottaa kaikkien elämää

Blogi syntyi, kun Kurvit halusivat lisätä ihmisten tietämystä Tourettesta ja vähentää ennakkoluuloja. JP:n sanoin: tehdä siis elämästä helpompaa niin itselle kuin muillekin.

Esimerkkejä Tourette-oireista

Lihasten nykiminen, silmien räpsytteleminen, kulmakarvojen kohottelu, nenän nyrpistely, suupielten nykiminen, olkapäiden nykiminen, raajojen koukistelu.

Toistuva kurkun puhdistelu äännähdellen, sanan tai puheen toistaminen, nauraminen ilman syytä, huokailu, puhkuminen, huhuilu, kiroilu, ”kiellettyjen” sanojen hokeminen.

JP kertoo Suomessa olevan paljon ihmisiä, myös lapsia, joilla on Touretten syndrooma, vaikka sitä ei ole heillä diagnosoitu.

– Omat vanhempani olivat lapsuudessani huolissaan, miten minulle tulee käymään ja miten pärjään elämässäni. Haluan näyttää esimerkkiä ja antaa vertaistukea, jotta lapset saisivat uskoa ja tsemppiä tulevaan.

– Lapsilla on mahdollisuus onnelliseen ja täysipainoiseen elämään Tourettesta huolimatta.

JP kertoo edelleen jännittävänsä julkisia tilanteita. Lasten kevätjuhlassa tai jääkiekko-ottelussa hän saattaa tahtomattaan huutaa hävyttömyyksiä. Sairaus onkin tehnyt ihmisten ilmoille lähtemisestä haastavaa.

Jäähalleissa käyminen jäi kokonaan muutamaksi vuodeksi oireiden pahentumisen myötä, mikä oli Tappara-fanille kova paikka. Tänä vuonna perhe kuitenkin pääsi seuraamaan Tapparan peliä heille tarjotusta aitiosta.

Yksityisviestien surulliset kohtalot koskettavat

Vaikka Tourette rajoittaa elämää, JP:llä asiat ovat varsin hyvin. Uusioperheeseen kuuluu vaimon lisäksi kuusi lasta.

– Asiat voisivat olla todella paljon huonomminkin. Minullahan loppujen lopuksi asiat todella hyvin.

Blogin kautta tulevissa yksityisviesteissä ihmiset ovat kertoneet myös paljon karummista kohtaloista, mikä on JP:n mukaan auttanut saamaan perspektiiviä omaan tilanteeseensa.

JP kertoo olevansa huolissaan siitä, miten huonosti ihmiset tällä hetkellä Suomessa voivat.

– Kyllä siellä niin surullisia tarinoita on, että välillä tekee pahaa itselläkin.

Kurvit harjoittavat bloginsa kautta myös pienimuotoista hyväntekeväisyyttä. He esimerkiksi tarjoavat muutamalle erityislapsiperheelle mahdollisuuden päästä viettämään viikonloppua heidän mökilleen.

– Heillä ei muuten koskaan olisi tällaiseen mahdollisuutta, niin olemme parille ihan tuntemattomalle ihmiselle luvanneet, että otamme heidät vieraaksemme. Saunotaan, syödään ja tarjotaan erilaista vaihtoehtoa viikonlopun viettoon.

Perheet valikoituivat blogin lukijoilta tulleiden ehdotusten kautta. Ehdotuksia tuli kaikkiaan satoja, eikä valintojen tekeminen ollut helppoa.

– Niitä tarinoita lukiessa tuli tippa linssiin. Ei voi muuta sanoa, kuin että vähällä olen kyllä itse päässyt, JP sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.