Mainos

Jo +31 astetta rikki – kesän toistaiseksi kuumin päivä

Tänään on jo mitattu yli 30 asteen lukemia. Päivä on kesän tähän asti lämpimin.

Lämpötila nousi hellelukemiin paikoin maan eteläosassa jo aamulla. Ilmatieteen laitoksen mukaan korkein lukema havaintoasemilla kello 17 mennessä on 31,3 astetta, joka on mitattu Kouvolassa. Porvoossa on ollut 30,6 astetta ja Vantaalla Helsinki-Vantaan lentoasemalla 30,5 astetta. Myös Espoossa, Mikkelissä, Lappeenrannassa ja Jämsässä on mitattu yli 30 astetta.


Lämpöaallon mukana uimavedet lämpenevät. Suomen ympäristökeskuksen mukaan 20 astetta on nyt ylitetty Tuusulanjärvellä ja Päijänteellä Sysmässä.

Lännenpuoleinen tuuli vilvoittaa tänään säätä, mutta UV-säteily on voimakasta. Ukkoskuuroja tulee tänään Oulun seudulta kohti Pohjois-Karjalaa ulottuvalla alueella. Lapissa lämpötilat jäävät 10-20 asteeseen ja Lapin eteläosassa tulee sateita.

Lauantaina helleraja eli 25,1 astetta ylittyy ennusteen mukaan vielä maan etelä- ja keskiosassa noin Jyväskylän korkeudelle asti. Sadevyöhyke siirtyy jo hieman etelämmäs ja sateita ja ukkosia tulee Pohjanmaalta Itä-Suomeen ja Kainuuseen ulottuvalla alueella. Myös etelämpänä, esimerkiksi Kaakkois-Suomessa voi kehittyä yksittäisiä ukkosia. Uudellamaalla lämpötila voi sisämaassa olla edelleen 27-28 asteessa.

– Sunnuntaina viileää ilmaa virtaa yhä etelämmäs, mutta etelässä ja lounaassa päästään vielä yli 20 asteeseen. Maan keskiosassa ollaan enää 15 asteen tienoilla, joten lämpötilat putoavat 10-15 astetta. Kuurosateita tulee sunnuntaina pitkin itärajaa, ennustaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Viime kesänä kesän korkein lukema oli 4. elokuuta Porissa mitattu 32,8 astetta. Suomen kaikkien aikojen lämpöennätys on 37,2 astetta. Se on mitattu Liperissä Joensuun lentoasemalla 29. heinäkuuta 2010.

Lämpötiloja päivitetty 3.7.2015 viimeksi kello 17.00.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.