Mainos

Jo yli 26 astetta – kesän toistaiseksi lämpimin päivä, ukkosia tulossa

Tänään on mitattu vuoden tähän asti korkeimpia lämpötiloja.

Ilmatieteen laitoksen mukaan kello 17.30 mennessä Hämeenlinnassa on mitattu 26,4 astetta. Se on kesän toistaiseksi korkein lämpötila. Kouvolan Utissa on ollut 26,0 astetta ja Kokemäellä 25,8 astetta. Maan etelä- ja keskiosassa on ylletty laajalti 23-24 asteeseen.

Myös keskiviikkona maan etelä- ja itäosassa voidaan yltää paikoin hellelukemiin. Maan keskiosassa sen sijaan tulee keskiviikkona sateita ja lounaasta kohti Pohjois-Karjalaa ulottuvalla alueella voi tulla rajujakin ukkosia. Torstaina ukkosia ennustetaan maan eteläosaan.

Vuoden ensimmäinen hellepäivä oli 10. toukokuuta, kun Mäntsälässä mitattiin 25,3 astetta. Helleraja on 25,1 astetta.

Toukokuu harvinaisen lämmin

Ilmatieteen laitoksen mukaan toukokuu on ollut suurimmassa osassa maata harvinaisen lämmin eli tällainen toukokuu toistuu keskimäärin kerran kymmenessä vuodessa. Lapissa on joillakin asemilla ollut lämpimintä vuodesta 1959 alkaen tarkasteltuna.

Terminen kesä on alkanut laajalti maan etelä- ja keskiosassa 1.-4. toukokuuta, Pohjois-Karjalassa ja Etelä-Kainuussa jopa 26.-27. huhtikuuta. Tämä on 2-5 viikkoa keskimääräistä aikaisemmin. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa termisen kesän alku on ollut varhaisin vuodesta 1959 tarkasteltuna. Edellinen termisen kesän alun ennätys tällä alueella oli 1. toukokuuta 1993.

Suurimmassa osassa maata on satanut toukokuussa tavanomaista vähemmän, maan kaakkoisosassa paikoin jopa poikkeuksellisen vähän. Maan pohjoisosassa on satanut paikoin tavanomaista enemmän.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.


Katsomo-video ei ole saatavilla


Päivitetty lämpötiloja ja paikkakuntia 24.5.2016 kello 16 ja kello 17.30.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.