Perjantai on kenties koko kesän lämpimin päivä

Kesän tähän asti lämpimin päivä koettiin torstaina. Satakunnassa Kokemäellä mitattiin myöhään iltapäivällä 27,8 asteen lämpötila.

Myös muualla maassa nautittiin kesän toistaiseksi lämpimimmästä päivästä. Vaikka Kokemäki vei lämpimimmän paikkakunnan tittelin, päästiin myös Kanta-Hämeessä ja Keski-Suomessa 27:een asteeseen.

Hellelukemiin päästiin myös muilla paikkakunnilla. Esimerkiksi Tampereella ja Ahvenanmaan maakunnassa lämpötilaksi mitattiin yli 26 astetta. 

30 asteen raja rikkoutumassa perjantaina

Aurinko jatkaa porottamistaan edelleen perjantaina. Hellekeleistä saadaan nauttia etenkin maan etelä- ja keskiosassa. Jos torstaina hikoilutti, perjantaina hikoiluttaa vielä enemmän, MTV Uutisten meteorologi Pekka Pouta kertoo. 

– Niillä paikkakunnilla, joissa ollaan tänään käyty 25:ssa asteessa, mennään huomenna yli 30:een, Pouta kertoo.

Pouta myös jännittää, jääkö perjantai kesän lämpimimmäksi päiväksi.

– Lämmin ilmamassa vain käväisee meillä täällä Suomessa. Toivottavasti perjantai ei jää kesän lämpimimmäksi päiväksi, Pouta tuumii. 

Eurooppa paistattelee helteessä

Myös muualla Euroopassa on kovia helteitä.

Lämpimintä on ollut Itä-Ranskassa, Belgiassa ja Etelä-Espanjassa, jossa lämpötila on noussut lähes 40:een asteeseen. Esimerkiksi Espanjassa lämpimän ilmamassan on ennustettu pysyvän vielä ainakin viikon verran.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet Suomeen ja maailmalle MTV:n sääsivustolta.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:





Lue myös:

    Uusimmat