Jipun nuoruuteen kuului alkoholi ja mielenterveysongelmat – on kiitollinen läheisilleen: "Läheiset ymmärsivät, että olen sairaassa tilassa ja tarvitsen apua"

Laulaja Jipun rankka elämäntarina – alkoholi ja päihteet varjostivat nuoruutta 7:44
Kuinka Jippu ja Kai päätyivät yhdessä kirjoittamaan kirjan? Katso koko Uutisaamun haastattelu videolta!

Jippu kertoo elämäkerrassaan avoimesti eri elämänvaiheistaan.

Laulaja Jippu julkaisi tänään elämäkertansa Kun perhonen lakkaa hengittämästä (WSOY). Hän kävi keskiviikkona yhdessä kirjan kirjoittajan Kai Kortelaisen kanssa MTV:n Uutisaamussa kertomassa teoksen synnystä.

Teoksessa tuodaan ilmi rehellisesti Jipun eri elämänvaiheita, kuten päihteiden käyttöä, nuoruuden itsetuhoisuutta ja parisuhdeongelmia. Jippu kertoo kirjassaan, että alkoholi on tullut elämään jo varhain mukaan.

– En minä halunnut juoda tai päätyä mihinkään porukoihin, se oli vaan sellainen ”hyväksykää minut, rakastakaa minua” -ratkaisu. Viina auttoi sen kipeän sisimmän tukahduttamisessa, Jippu kuvailee silloista alkoholinkäyttöään.

Jippu joutui teini-ikäisenä psykiatriseen sairaalaan vakavien mielenterveysongelmien ja alkoholinkäytön takia ja vietti siellä lopulta aikaa yli kolme kuukautta. Hän kertoo, että ennen sairaalajaksoa hän oli todella lähellä itsemurhaa. Hänellä oli myös itsetuhoisuutta, erilaisia pelkotiloja ja vainoharhaisuutta, jota ei osannut käsitellä. Sairaalassa ongelmiin tartuttiin heti ja hän sai hoitoa ja diagnoosit.

– Se (psykiatrinen sairaala) on minun elämäni tärkein asia ja olen tänä päivänäkin kiitollinen, että pääsin sinne turvaan itseltäni. Läheiset ymmärsivät, että olen sairaassa tilassa ja tarvitsen apua. Totta kai tuollaiset paikat ovat tuossa iässä kamalia, ikään kuin laitos ja suljettu tila, missä viedään vapaus, hän muistelee.

Kuinka Jippu ja Kai päätyivät yhdessä kirjoittamaan kirjan? Katso koko Uutisaamun haastattelu videolta!

Uutisaamu nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. Ohjelma on katsottavissa myös mtv-palvelussa ja MTV Uutiset Livessä


Lue myös:

    Uusimmat