Jim palloili isänsä pellolla keskellä koronakurimusta ja törmäsi ällistyttävään löytöön: Mullan alla muinainen visio eeppisestä taistelusta

42-vuotias Jim Irvine päätti kuluttaa aikaansa kävelemällä Englannin maaseudulla korona-lockdownin aikaan viime vuonna. Päätöksestä lähteä ulkoilemaan seurasi merkittävä löytö.

Asiasta uutisoi mm. Business Insider.

Irvine käveli isänsä maatilalla Rutlandissa, kun hän kiinnitti yllättäen huomiota ruukkujen palasiin ja tiilien kappaleisiin. Irvine kiinnostui paikasta. Hän hankki lapion ja alkoi hihat heiluen kaivaa maata. Seuraavat tapahtumat olivatkin sitten kirjaimellisesti historiaa, tai pikemminkin muinaishistoriaa.

Irvine nimittäin huomasi löytäneensä muinaisen roomalaisen mosaiikkitaideteoksen. Hän päätti kutsua viranomaiset paikalle. Tämän jälkeen maata olikin sitten kaivamassa koko joukko arkeologeja.

Leicesterin yliopiston tutkijat saivat selville, että mosaiikki oli osa merkittävää roomalaista huvilarakennelmaa, johon oli kuulunut useita rakennuksia. Huvila on peräisin 300-400-luvulta.

Pellosta paljastunut mosaiikki on jo itsessään upea löytö: Siinä kuvataan muun muassa Akilleen ja Hektorin eeppinen taistelu Troijan sodassa.

Leicesterin yliopiston arkeologian asiantuntijan mukaan kyseessä on merkittävin roomalainen mosaiikkilöytö Englannissa aikoihin.

Löytöpaikan tutkimista on tarkoitus jatkaa lisää ensi vuonna.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja