Jetsin valmentaja valotti loukkaantuneen Patrik Laineen tilannetta – ykköstähden vamma kiehutti: "Se oli tahallinen, se oli törkyinen ja likainen potku"

Winnipeg Jets koki kovia heti pudotuspelien avauskierroksen ensimmäisessä ottelussaan Calgary Flamesia vastaan.

Jets menetti ottelussa kaksi terävää syömähammastaan, kun ensin avauserässä loukkaantui ykkössentteri ja joukkueen suurin tähti Mark Scheifele ja päätöserässä suomalaislaituri Patrik Laine.

Laine jäi sivuun, kun kahdeksan minuuttia päätöserää oli pelaamatta 1–4-lukemiin päättyneessä ottelussa.

Loukkaantuminen sattui yhteenotossa Flames-pakki Mark Giordanon kanssa. Laine ensin taklasi kanadalaista ja sitten vaihtoi hänen kanssaan pari tuimaa mailaniskua.

Kipeää tehnyt kolhu sattui mitä ilmeisemmin jo ennen Giordanon iskemää poikittaista mailaa, siis törmäystilanteessa. Osuma tuli mahdollisesti Laineen ranteeseen.

– Se ei johtunut mailaniskusta, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi medialle ottelun jälkeen.

NHL:n nykysäännöt estävät seuroja kertomasta pelaajan terveydentilasta yksityiskohtaista tietoa, joten Jetsin suunnalta tuskin tulee tarkempaa selontekoa siitä, mitä Laineelle todellisuudessa tapahtui.

Sama koskee jalkansa pahannäköisesti loukannutta Scheifelea.

– Molemmat menevät erikoislääkärin vastaanotolle huomenna, Maurice paljasti.

Jos Laineen tilanne oli enemmän epäonninen vahinko, Scheifelen loukkaantumisesta Mauricella oli paljon jyrkempi mielipide. Sentteri joutui loukkaantumishetkellä kovaotteisen Flames-laiturin Matthew Tkachukin taklaamaksi.

– Se oli tahallista. Se oli törkyinen, likainen potku takaapäin hänen jalkaansa. (Tkachuk) olisi voinut päättää miehen uran, Maurice sanoi tuimana.

Flames-laituri Tkachuk vaikutti itsekin katuvaiselta.

– Se oli niin epäonninen tilanne ja vahinko. Minulle ei jäänyt siitä hyvä mieli, Tkachuk totesi Sportsnetin mukaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja