Mainos

Jessicalla on harvinainen oireyhtymä – lyyhistyy aina orgasmin jälkeen: "Näyttää siltä kuin nukkuisin"

Voimakkaat tunteet aiheuttavat harvinaisesta oireyhtymästä kärsivälle naiselle romahtamiseen johtavaa lihasheikkoutta. 

Englantilainen Jessica Southall sairastaa harvinaista oireyhtymää, narkolepsiaan liittyvää katapleksiaa. Tämä uneliaisuutta aiheuttava oireyhtymä saa aikaan sen, että yhden lapsen äiti saattaa nukahtaa hetkenä minä hyvänsä, ja joskus hän saattaa nukkua jopa 13 tuntia päivässä.

Oireyhtymä aiheuttaa myös lyhytkestoista lihasheikkoutta, joka ilmenee pääasiassa silloin, kun naisen lihakset rentoutuvat – eli esimerkiksi nauraessa tai orgasmin jälkeen. 

"Toiselle henkilölle se näyttää siltä, kuin nukkuisin"

Nykyisin 20-vuotiaalle naiselle diagnosoitiin oireyhtymä teini-iässä, jolloin äärimmäinen väsymys johti nukahteluun kesken oppituntien. Vasta kuukausia kestäneiden tutkimusten jälkeen Southall sai kuulla sairastavansa unihäiriöitä, unihalvaantumista ja hallusinaatioita aiheuttavaa narkolepsiaa, joka johtuu siitä, että aivot eivät pysty säännönmukaisesti nukkumaan ja heräämään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Narkolepsiaan liittyvä katapleksia tarkoittaa puolestaan lihasten hallitsemiseen liittyvää häiriötä, joka aiheuttaa yleensä lihasheikkoutta ja mahdollista romahtamista. Sen laukaisee yleensä voimakas tunne, kuten nauru, ilo tai orgasmi. Toisin kuin voisi luulla, Southall kertoo olevansa täysin hereillä näiden kaatumista aiheuttavien kohtausten aikana. 

– En voi vastata tai irrottautua siitä, kunnes tunne on lakannut. Toisesta henkilöstä se näyttää siltä kuin nukkuisin, Southall kertoo katapleksiasta. 

Naisen mukaan oireyhtymässä ei ole mitään hauskaa

Ryhdyttyään seurustelemaan nykyisen kumppaninsa Junior Santiagoinin kanssa Southallin oireyhtymä aiheutti aluksi hämmennystä. Vai miten itse suhtautuisit, jos kumppanisi kaatuisi holtittomasti heti intiimin hetken jälkeen? 

– Minun täytyi selittää hänelle, että sitä tapahtuu ainoastaan silloin, kun hän saa minut huipulle, mutta se ei ole ideaalia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Se saattaa kuulostaa hauskalta, ja yritän olla siitä kiitollinen, mutta se on todella kamalaa, Southall kertoo.

Ennen oireyhtymä sai naisen lyyhistymään joka kerta hänen nauraessaan, ja se aiheutti ongelmia aikoinaan myös synnytyksessä. Nykyisin Southall kertoo tuntevansa kehonsa aiempaa paremmin, ja hän osaa tarttua kiinni johonkin välittömästi, kun hän tuntee heikkoutta lihaksissaan.

Lähde: Dailymail 

***

2:27

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.