Sarahilla erikoinen ongelma – alkaa itkeä, kun saa orgasmin: "Toisinaan se on kiusallista"

Sarah, 36, alkaa itkeä usein orgasmin saatuaan. Aluksi naisen miesystävä kauhistui tilanteesta, mutta nyt pariskunta on oppinut hyväksymään kyynelet.

Sarah Birdillä on erikoinen ongelma. Sarah, 36, alkaa itkeä orgasmin saatuaan.

Sarah on ollut yhdessä poikaystävänsä Aaronin, 30, kanssa jo kahdeksan vuotta. Sarahin mukaan mies on hänen "elämänsä rakkaus".

– Kun harrastimme seksiä ensimmäisen kerran, fyysisesti se tuntui siltä, miltä sen kuuluukin tuntua, ja olin niin häkeltynyt – mutta juuri, kun saavutin orgasmin, puhkesin itkuun, Sarah kuvailee The Sunille.

– Minulle ei ollut koskaan tapahtunut vastaavaa. En ole koskaan ollut kummoinen itkijä, mutten voinut estää itseäni.

Aaron kauhistui kyynelistä

Aaron kauhistui tilanteesta. Mies oletti tehneensä jotakin väärin ja oletti Sarahin itkeneen siksi, ettei tämä aidosti haluakaan harrastaa seksiä.

– Hän kysyi niin monia kysymyksiä: miltä minusta tuntui, olinko masentunut. Hänen onnekseen olen hyvin seksuaalinen ihminen ja tiesin, että tämä johtui nautinnosta, ei mistään pahasta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Sarah jännitti seuraavaa seksikertaa, mutta itkukohtaus vaikutti olleen kertaluontoinen ilmiö – kunnes Sarah alkoi jälleen itkeä orgasmin jälkeen muutamaa kuukautta myöhemmin.

– Olen huomannut, että se tapahtuu nykyisin noin puolen vuoden välein, Sarah kuvaa.

Itkeminen yllättävän yleistä

The Sunin mukaan crymax, joka on sanaleikki sanoista cry, itkeä, ja climax, kliimaksi, on itse asiassa melko yleinen tila.

Aiheesta australialaisessa yliopistossa vuonna 2015 tehdyssä tutkimuksessa selvisi, että 46 prosenttia osanottajista oli itkenyt orgasmin jälkeen ainakin kerran elämässään.

Ilmiön syy saattaa olla orgasmin aikaansaama oksitosiinin vapautuminen aivoissa. Rakkaushormoniksi kutsuttu oksitosiini saattaa kuitenkin saada aikaan tunnepurkauksen, joka vapautuu esimerkiksi nauruna tai itkuna.

"Hauskanpitomme jälkeen istuin vain junassa ja itkin"

Sarah on yrittänyt estää seksinaikaisia kyyneliä, mutta huomannut, että samalla estyy orgasmikin. Nykyisin hän pitää itkemistä hyvänä asiana, koska saa kokea nautintoa ja tunteita, joita ei muuten saisi tuntea. Myös Aaron on jo tottunut tunteenpurkauksiin.

– Suurimmaksi osaksi panen kyynelet sen piikkiin, että olen sellaisen kumppanin kanssa, joka on hyvä sängyssä, ja niiden tunteiden piikkiin, joita meillä on toisiamme kohtaan. Vaikka olemme tottuneet tähän, toisinaan se on silti kiusallista, Sarah sanoo.

Sarahin mukaan pahinta oli, kun hänen piti seksin jälkeen lähteä junamatkalle. Orgasmi aiheutti kuitenkin itkukohtauksen.

– Hauskanpitomme jälkeen istuin vain junassa ja itkin. Ihmiset kyselivät, mitä Aaron on minulle tehnyt ja olenko ok. En voinut kertoa heille syytä! He olettivat, että kyseessä oli riita, vaikka totuus oli täysin päinvastainen.

Lue myös:

    Uusimmat