Kolmen lapsen äiti Maria saa "holtittomia orgasmeja" – tästä on kyse: "Ei mene ohi eikä sitä laukaise mikään"

1:30
Mistä tunnistaa seksiriippuvuuden?

Maria, 61, saa tahtomattaan orgasmeja ja on jatkuvasti kiihottunut. Nainen haluaa lisätä tietoutta kiihottumishäiriöstä.

Maria, 61, kärsii orgasmeista, joita ei halunnut. Hänellä on tahdosta riippumaton seksuaalinen kiihottumishäiriö eli PGAD. Tilan vuoksi Maria saa toisinaan holtittomia orgasmeja.

"Ihmisten ei pitäisi joutua kokemaan tätä ja pilkkaamista"

Kolmen lapsen äiti Maria ei ole kertonut tilasta edes lapsilleen. Hän antoi Evening Times -lehteen haastattelun vain etunimellään, koska haluaa edistää kiihottumishäiriön tunnettuutta ja osoittaa, etteivät siitä kärsivät ole friikkejä.

– Ihmisten ei pitäisi joutua kokemaan tätä ja pilkkaamista. Se on kaukana hauskasta. Tämä on pilannut avioliittoja. Jotkut naiset riistävät oman henkensä, Maria sanoo.

– Se kuihduttaa itsevarmuutesi, koska, rehellisyyden nimissä, on päiviä, jolloin toivon, etten olisi olemassa.

Gynekologin tutkimus syynä?

Maria alkoi kärsiä kiihottumishäiriöstä vuonna 2017 sen jälkeen, kun hän kävi rutiininomaisessa gynekologisessa tutkimuksessa. Marian mukaan gynekologi tuli tapaamiseen myöhässä matkalla puhjenneen renkaan takia ja hänen ajatuksensa vaikuttivat olevan muualla.

Marian mukaan tutkimus sujui huonosti ja gynekologi oli tähystintä asettaessaan hyvin kovakourainen.

– Minä vain haukoin henkeä, niin paljon, että hoitaja piteli minua ja sanoi "jatka hengittämistä", Maria kuvaa.

Tutkimuksen jälkeen Marian alapää turposi. Myöhemmin kävi ilmi, että hermo hänen alapäässään oli vahingoittunut. Lokakuussa 2017 Maria alkoi saada kiihottumishäiriön oireita.

– En tiennyt, mitä tapahtui. Siinä olet, hyvin kiihottuneena, mutta se ei mene ohi eikä sitä laukaise mikään. Suurimman osan ajasta tuntuu siltä, että istuisin muurahaispesässä, Maria sanoo.

Saa orgasmeja tahtomattaan

Toisinaan Maria kokee kihelmöintiä koko päivän; joskus hän saa orgasmeja tahtomattaan. Niin voi sattua esimerkiksi kuoppaisella tiellä ajettaessa tai hississä.

– En tiedä, kuinka moni nainen voi sanoa menneensä Shania Twainin konserttiin ja saaneensa hänen vuokseen orgasmin, Maria kuvailee.

Hän on saanut turruttavia voiteita ja fysioterapiaa, mutta parantavaa hoitoa ei ole löytynyt. Asiaa tutkineen lautakunnan mukaan hermovaurio ei johtunut gynekologin toiminnasta.

Maria kokeekin jääneensä asian kanssa yksin.

– Yhdenkään naisen ei pitäisi joutua käymään tätä taistelua kahden vuoden ajan, hän sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja