Äiti sai sairauskohtauksen, kiihdytti kohti puuta – 12-vuotias toimi sankarillisesti

Pikaruokaravintolan työntekijä pelasti lapsen hengen Atlantassa – lapsi oli kuristua auton turvavyöhön 1:04
Pikaruokaravintolan työntekijä pelasti lapsen hengen Atlantassa, kun lapsi oli kuristua auton turvavyöhön.

12-vuotias tyttö hankki apua äidilleen ja onnistui parkkeeraamaan perheen auton yksinään kesken ajon. Nyt tyttö on saanut urhoollisuudestaan palkinnon.

Melaniah Andrade sai poliisilta tunnustuksen urheudestaan. 12-vuotias tyttö parkkeerasi auton ja soitti apua äidilleen, joka sai kohtauksen kesken kauppareissun ja sitä seuranneen ajomatkan, kertoo Yahoo.

Äiti ei "ollut oma itsensä"

Alaskassa asuva Melaniah oli äitinsä Nicolen kanssa kauppareissulla syyskuussa 2019, kun hän huomasi, ettei Nicole "ollut oma itsensä".

– Hän poimi jatkuvasti käsiinsä satunnaisia asioita, kuten veitsisetin, ja pani niitä kärryymme. Kyselin jatkuvasti, miksi hän tekee niin, eikä hän sanonut, Melaniah muistaa.

Kun kaksikko poistui kaupasta parkkipaikalle, Melaniah oli jo peloissaan.

– Äiti vain tuijotti tyhjyyteen eikä oikein puhunut minulle, Melaniah sanoo.

Syynä poissaolokohtaus

Nicolella oli poissaolokohtaus, sairauskohtaus, jonka aikana muisti katkeaa ja henkilöön ei saa yhteyttä. Yleensä kohtaukset kuitenkin kestävät vain sekunteja kerrallaan.

Nicole itse ei muista tapahtuneesta mitään, mutta uskoo, että se liittyy hänen rintasyöpäänsä. Nicole sai syöpädiagnoosin yhdeksän vuotta sitten, ja syöpä on lähettänyt etäpesäkkeitä hänen aivoihinsa.

Tyttö soitti hätänumeroon ja pysäytti auton

Nicolen toiminnasta huolimatta hän tyttärineen nousi autoon ja poistui parkkipaikalta. Nicole kuitenkin ajoi sekavasti ja vaihteli nopeutta 30 ja 90 kilometrin tuntinopeuden välillä. Sitten Nicole alkoi kutsua Melaniahia äidikseen.

Melaniah päätti soittaa hätänumeroon. Hän kuvaili tilannetta muun muassa sanoen "en oikein tiedä, mitä tässä tapahtuu".

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Melaniah pani auton hätävilkut päälle hätäkeskuksen ohjeen mukaan. Nicole puolestaan käänsi auton päättyvälle tielle ja kiihdytti kohti puuta. Sitten auto osui nurmialueelle.

Melaniah sai äitinsä jalan pois kaasulta. Auto pysähtyi, ja Melaniah siirsi auton automaattivaihteen parkkeerausasentoon ja otti avaimen pois virtalukosta.

"Ymmärsin, miten uskomaton Melaniah oli tilanteessa"

Ensiapu saapui pian. Nicole vietiin sairaalaan, missä hän vietti kolme yötä. Äiti kehuu nyt tyttärensä toimintaa.

– Kun kuulin nauhoitteen hätäpuhelusta, ymmärsin, miten uskomaton Melaniah oli tilanteessa. Koin myös syyllisyyttä, Nicole sanoo.

Melaniah sai Alaskan poliisivoimilta urhoollisuuspalkinnon. Poliisivoimien mukaan Melaniah "todennäköisesti pelasti äitinsä hengen", oman henkensä ja piti toimintansa ansiosta myös sivulliset turvassa.

Nicolen mukaan tytön saama huomio on nolostuttanut Melaniahia.

– Tilanne oli hullu ja pelottava. Voimme kaikki oppia siitä, Melaniah kommentoi.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat