Jesse Puljujärvi liekehti, Ilves pysäytti HIFK:n lennon – Tapparalle yllätystappio

Torstaina SM-liigassa pelattiin täysi seitsemän ottelun kierros. Oulussa sarjajohtaja Kärpät kaatoi huippulupaus Jesse Puljujärven johdolla KooKoon. Helsingissä kuumavireinen IFK jäi Ilveksen jalkoihin.

Kierroksen kärkiottelussa IFK oli 2-1-johtoasemassa vielä kahden erän jälkeen. Kolmannessa erässä suunta kääntyi.

Lassi Thomson, 2-2. Roby Järventie, 3-2.

Eemeli Suomi napautti vielä viimeisellä minuutilla kiekon tyhjiin. Loppulukemat 4-2 Ilveksen hyväksi.

IFK oli voittanut ennen tätä muun muassa Tapparan ja Kärpät.

Puljujärven hanat auki, Pelicansille rumasti kuokkaan

Oulussa Jesse Puljujärvi iski ensimmäisen osumansa yli kuukauteen, kun hän heilutti maaliverkkoja ottelussa KooKoota vastaan.

Puljujärvi vastasi Kärppien 3-1-maalista. 21-vuotias huippulupaus oli väkevässä iskussa, sillä hänelle merkattiin tehot 1+2.

Lahdessa Pelicansin alavire sen kuin jatkuu. Torstain kierroksella Antti Tyrväinen vie vielä kotijoukkueen 1-0-johtoon. Sitten alkoi hurrikaanimyrsky.

JYP takoi kuusi maalia putkeen, ottaen lopulta 6-2-voiton.

Hupsista, Tappara

Vaasassa liigakakkonen Tappara lähti selvänä ennakkosuosikkina otteluun Sportia vastaan. Mutta miten kävikään.

Vierasjoukkue Tappara ehti vielä 1-0-johtoon Anton Levtchin osumalla.

Kanadalaishyökkääjä Chris DeSousa toi isännät tasoihin kolmannen erän alkuhetkillä.

Yllätys varmistui jatkoajalla, kun Valtteri Viljanen iski 2-1-osuman.

Voiton myötä Sport on enää kolmen pisteen päässä sarjassa toiseksi viimeisenä olevasta TPS:stä.

Sarjan kärjessä Kärppien etumatka toisena olevaan Tapparaan nähden on jo yhdeksän pistettä.