HIFK:lle yllätystappio ja maalivahtitakaisku, TPS säväytti Kuopiossa – näin SM-liigassa pelattiin tiistaina

JYP tekee 3-2 maalin 1:31
Video: Samuel Valkeejärvi iskee JYPille 3-2-voittomaalin

Jääkiekon SM-liigassa tiistain kierroksella ohjelmassa oli viisi ottelua. Jyväskylässä JYP järjesti yllätyksen, kun se kaatoi HIFK:n. Kuopiossa TPS laittoi pöytään väkevän näytöksen.

Kauden viimeisen kotipelinsä pelannut JYP järjesti lähes 3000-päiselle yleisölle (2948 katsojaa) hienot päättäjäiset, kun se kaatoi HIFK:n 3–2.

JYP karkasi taistossa 2–0-johtoon Joakim Kemellin ja Adam Brodeckin maalien myötä. HIFK nousi rinnalle, kun ex-JYP Reid Gardiner vastasi tasoituksesta.

Hetki tästä ja HIFK koki takaiskun, kun vieraiden aloittava maalivahti Michael Garteig joutui jättämään pelin kesken. IFK:n tolppien väliin asteli Niilo Halonen.

Halonen joutui antautumaan kerran, kun Severi Lahtinen riisti kiekon ja Samuel Valkeejärvi latasi JYPille 3–2-voittomaalin.

JYP on tällä hetkellä sarjassa sijalla 13. HIFK taistelee puolestaan viimeisestä kotietupaikasta HPK:ta vastaan. IFK on nyt sarjassa neljäntenä.

Kuopiossa KalPan alavire sai jatkoa, kun TPS järjesti näyttävän vierasnäytöksen. Viime aikoina ailahtelevasti esiintynyt TPS pisti kotijoukkueen istumaan, kun se haki mukaansa 5–2-voiton. TPS:n maalit jakaantuivat viidelle eri pelaajalle.

Tiukkaa taistoa pudotuspelipaikoista käyvä KalPa on hävinnyt nyt kolme ottelua putkeen. Kuopiolaisjoukkue on tällä hetkellä sarjataulukossa sijalla 11.

Raumalla Lukko otti tärkeän voiton, kun se katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa. Lukko kaatoi tiistain kierroksella HPK:n 4–2.

Kotijoukkueelta esillä olivat tuore hankinta Henri Ikonen (1+1) ja tähtipakki Vili Saarijärvi (1+1).

Lukko nousi voittonsa myötä sijalta 11. aina sijalle kahdeksan.

Tiistain SM-liigakierroksen lopputulokset:

JYP–HIFK 3–2
KalPa–TPS 2–5
Lukko–HPK 4–2
SaiPa–Sport 4–1
Tappara–Pelicans 2–0

Lue myös:

    Uusimmat