Jesse Puljujärvi häikäisee NHL-tilastossa – edellä vain yksi pelaaja

7:44
Jesse Puljujärvi takoo kovaa jälkeä Connor McDavidin rinnalla – ihastele suomalaisen komeaa tehotehtailua tästä.

Jesse Puljujärven alkukausi Edmonton Oilersissa on aiheuttanut ihastuneita huokauksia. Elämänsä pistevireeseen äitynyt Puljujärvi on noussut sarjan terävimpään kärkeen halvimpien pisteiden tehtailijana, selviää Cap Friendlyn tilastoista.

Supertähtien Connor McDavidin ja Leon Draisaitlin kanssa joukkueen ykkösketjuun istutettu suomalainen on takonut ensimmäisiin kuuteen otteluunsa tehot 2+7 ja on koko sarjan pistepörssissä peräti kahdeksantena. Jos meno jatkuu samanlaisena, rikkkoo Puljujärvi yhden kauden piste-ennätyksensä hyvissä ajoin ennen joulua. Viime kaudella Puljujärvi nakutti 55 ottelussa ennätyspisteensä 15+10.

Oilersin GM Ken Holland on pitänyt näkemästään. Hollandin mukaan Puljujärven päätös pelata toissa kaudella Kärpissä oli oiva veto. Suomalainen sai takaisin kadoksissa olleen itseluottamuksensa.

– Hyvänä urheilijana olemisessa itseluottamus on tärkeässä roolissa. Minusta Jessellä on nyt itseluottamuksensa, Holland totesi.

Oilersille Puljujärven liito on tietysti ollut makeaa seurattavaa. Tähtikerhoon nousua tekevä hyökkääjä on seuralle loistava sijoitus.

Varsin maltillisella reilun miljoonan euron vuosipalkalla operoiva suomalainen on ollut alkukaudella aivan sarjan kärkitasoa, kun vertaillaan pelaajien palkkojen ja tekemien tehopisteiden suhdetta.

Pelaajien palkkatietoja listaava Cap Friendly -sivuston tilaston mukaan Puljujärven tekemät pisteet ovat toistaiseksi olleet NHL:n toiseksi edullisimpia seuralleen. Suomalaisen edellä tilastossa on ainoastaan Detroitin tulokashyökkääjä Lucas Raymond. Noin 800 000 euron vuosipalkalla pelaava Raymond on iskenyt kuudessa ottelussaan tehot 4+3.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja