Mikko Rantasen ketju on hirmuvauhdissa – Pistepörssiä dominoiva kolmikko nousi saavutukseen, johon kukaan ei ole pystynyt 13 vuoteen

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen johtaa jääkiekkoliiga NHL:n piste- ja syöttöpörssiä. Suomalaishyökkääjän, Gabriel Landeskogin ja Nathan MacKinnonin muodostama ketju rikkoi viime yön tehokkaan ottelun ansiosta sadan tehopisteen rajan.

Katso alta Rasmus Ristolaisen upeat harhautuksen tiistaiyön NHL-kierroksella.


Kolmikko on tehnyt 24 ottelussa jo yhteensä sata tehopistettä. Piste- ja syöttöpörssiä johtavan Rantasen sarake näyttää 10+30 pistettä, pistepörssin kakkosella eli MacKinnonilla on 17+20 pinnaa ja Landeskogilla tehot 14+12. 

Sadan pisteen rajapyykin ylittäminen NHL:ssä vain 24 ottelun jälkeen ei ole jokapäiväistä herkkua. Viimeksi samaan ovat pystyneet Ottawa Senatorsissa ketjun muodostaneet Dany Heatley, Daniel Alfredsson ja Jason Spezza kaudella 2005-2006.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä.

MacKinnon on NHL:n kuudenneksi paras maalintekijä, Landeskog puolestaan sijalla kymmenen. Landeskogilla on taalaliigan paras plus-miinus-tilasto lukemalla +17. Rantanen on 15 astetta plussan puolella.

Rantanen pelaa neljättä kauttaan NHL:ssä. Viime vuonna pisteitä kertyi 81 runkosarjaottelussa 29+55=84. Landeskog on edustanut Coloradoa kahdeksan, ja MacKinnon kuusi kautta.

Lue myös:

    Uusimmat