Jesperi Kotkaniemen tilanteesta uutta tietoa – Montreal harkitsee kylmää ratkaisua

NHL-seura Montreal Canadiens harkitsee vakavasti suomalaishyökkääjästään Jesperi Kotkaniemestä luopumista. Kotkaniemi sai Carolina Hurricanesilta avokätisen sopimustarjouksen, johon Montreal ei välttämättä ole halukas vastaamaan.

Roima palkkatarjous vaikutti selvästi Carolinan kostolta parin vuoden takaisesta tapauksesta, jossa Montreal hämmensi soppaa kesken Sebastian Ahon jatkoneuvotteluiden tarjoamalla tälle muhkeaa sopimusta.

NHL:n rajoitettujen vapaiden pelaajien säännöt sanovat, että pelaajan alkuperäinen seura joutuu vastaamaan suojatilleen tehtyyn tarjoukseen samoin ehdoin. Kotkaniemi suostui Carolinan esittämään paperiin, joten Montreal joutuu nyt pulittamaan saman summan, jos se haluaa pitää nuorukaisestaan kiinni.

Kanadalaisen Sportsnetin mukaan Canadiens kuitenkin harkitsee tosissaan Kotkaniemestä luopumista. Montrealilla on viikko aikaa tehdä päätöksensä.

– Uskon sen olevan oikeasti mahdollista, että Montreal harkitsee, ettei se vastaisi tarjoukseen, toteaa siirtomarkkinoita hyvin tunteva Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman podcastissaan.

– Nämä ovat kuuluisia viimeisiä sanoja, ja se voi muuttua. Tämä voi olla myös vain perstuntuma. Heillä on viikko aikaa, Friedman lisäsi.

Carolinan suuri sopimustarjous ajaa Montrealin joka tapauksessa tilanteeseen, jossa se joutuu miettimään rahan käyttämistä nuoreen lupaukseensa tai saman summan sijoittamista muualle. Ilmaiseksi Canadiens ei silti Kotkaniemestä luopuisi. Seura saisi NHL:n sääntöjen mukaan tilalle Hurricanesilta ensimmäisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot.

Sportsnet nostaa esille mahdollisuuden, että Montreal kävisi näillä varauksilla kauppaa Arizona Coyotesin kanssa keskushyökkääjä Christian Dvorakista tai Buffalo Sabresin kanssa maalitykki Jack Eichelista.

Lue myös:

    Uusimmat