Jere Karalahti muistelee Nannan tapaamista: "Vietimme päivän tiukasti lakanoiden välissä"

Jääkiekkoilija Jere Karalahti kertoo elämäkerrassaan hänen ja Nanna-vaimonsa rakkaustarinan.

Aki Linnanahteen kirjoittama elämäkertateos Jere (WSOY) sukeltaa syvälle jääkiekkosankari Jere Karalahden vaiheikkaaseen elämään. Karalahti muistelee teoksessa paitsi uraansa myös yksityiselämänsä myrskyjä.

Karalahti tapasi nykyisen vaimonsa Nannan vuonna 2014. Samaan aikaan hänellä oli käynnissä eroprosessi Susanna-vaimonsa kanssa.

– Olen valmistautumassa otteluun, kun näen käytävällä kauniin vaaleaverikön juttelemassa jonkun miehen kanssa, Karalahti muistelee kirjassa.

Spontaani Karalahti tervehti kaunotarta, joka oli tehnyt häneen lähtemättömän vaikutuksen. Pian selviää, että kyseessä on Karalahden joukkuekaveri Henrik Koiviston sisko Nanna. Karalahti alkoi hieroa tuttavuutta Koiviston kanssa ja esitti tälle haasteen: jos Karalahti tekee seuraavassa pelissä maalin, Koivisto joutuisi antamaan siskonsa puhelinnumeron.

Maalia ei kuulunut, joten Karalahti yritti parantaa mahdollisuuksiaan. Hän ehdotti, että jos Koivisto itse tekisi maalin, puhelinnumero olisi siinäkin tapauksessa hänen. Koivisto lämäsi kiekon reppuun ja muutti Karalahden elämän.

– Tuuletan Hegen osumaa niin villisti, että moni luulee minun tulleen hulluksi. Kun palaan pelin jälkeen suihkusta, lokerossani odottaa paperilapulle kirjoitettu puhelinnumero. Pyörittelen ruutupaperi pari iltaa kädessäni, kunnes uskaltaudun avaamaan pelin ja naputtelen tekstiviestin, Jere kertoo.

Kaksikko alkaa viestitellä jatkuvasti ja avaavat elämänsä toisilleen. Viikkoja jatkuneen viestittelyn jälkeen he tapaavat yökerhossa, jossa molemmat viettivät iltaa kaveriporukoissaan. Karalahti varautui iltaan iltaan huolella ja varasi huoneen hotellista. 

Kaksikko suuntasikin hotelliin valomerkin jälkeen ja yhteinen yö jatkui aina seuraavaan iltaan saakka.

– Tilasimme huonepalvelusta aamupalan ja vielä lounaankin, mutta muuten vietimme päivän tiukasti lakanoiden välissä.

Jeren ja Susannan avioliitto tuli tiensä päähän vielä samana vuonna. Pian Jere ja Nanna muuttivat jo saman katon alle. Parin esikoinen Jax syntyi toukokuussa 2016. 

Lue myös:

    Uusimmat