Jenni Banerjee muuntautuu intialaisnaiseksi: Käyn suihkurusketuksessa joka viikko

Jenni Banerjee reissaa töiden takia kolmen kaupungin välillä.

Näyttelijä Jenni Banerjee on viettänyt viime vuodet pääasiassa Englannissa, mutta on nyt muuttanut takaisin Suomeen. Reissuelämä ei kuitenkaan ole täysin loppunut, sillä teatterityöt pitävät Banerjeen puolet viikosta poissa kotoa Helsingistä.

Hän on mukana Vaasan Kaupunginteatterin eilen perjantaina ensi-iltansa saaneessa Saman katon alla -näytelmässä, sekä loppuvuodesta kiertueelle lähtevässä Turun Linnateatterin Myyntimies Berthold -komediassa.

– Tällä hetkellä vain Vaasan näytelmä pyörii, joten pystyn yleensä viettämään alkuviikot kotona. Kesällä oli vähän aikaa myös Turun näytelmä päällekäin, silloin en hirveästi ehtinyt olemaan kotona. Olin kesällä neljä päivää Ranskassa, se oli ainoa lomani, Banerjee selittää.

Banerjee asuu Helsingissä kämppiksinä Salatuista elämistä tutun Tiia Elgin kanssa. Naiset tapasivat muutama vuosi sitten Salkkareiden kuvauksissa, ja ystävystyivät nopeasti.

– Meillä sopi jutut yhteen heti, kun tapasimme. Myös kaksi koiraani asuvat kanssamme ja matkustavat mukanani edes takaisin, Banerjee kertoo.

Saman katon alla -näytelmässä Banerjee näyttelee intialaistaustaista, Suomeen pienenä tyttönä muuttanutta Sarishaa.

– Vaikka hän on asunut Suomessa lähes koko elämänsä, vaalii hän kuitenkin tiettyjä intialaisia ja hindulaisia perinteitä. Ne näkyvät muun muassa pukeutumisessa, hän kuvailee roolihahmoaan.

Aihe ei ole Banerjeelle täysin vieras, sillä hänen isänsä on Intiasta. Hänen kotonaan on kuitenkin eletty hyvin länsimaiseen tyyliin.

– Aika paljon asioita tiesin jo, ja joitain tarkistin isältäni. Samalla tuli mietittyä omia sukulaiskuvioita. Minulle oli tärkeää rikkoa roolin kautta stereotypioita intialaisnaisista hiljaisina, miesten maailmassa alistuvina seinäruusuina. Minun roolihahmoni on vahva nainen, jonka parisuhteessa mies on enemmän tossun alla, Banerjee selittää.

– Oma isoisoäitini oli jo aikanaan vahva intialaisnainen, joka taisteli Gandhin vapausjoukoissa ja istui 10 vuotta brittivankilassa. Suvussani on myös menty naimisiin rakkaudesta, yli kastirajojen, hän jatkaa.

Rooli on vaatinut myös fyysisiä muutoksia, vaikka perimästä onkin Banerjeelle apua muuntautumisessa intialaisnaiseksi.

– Olen värjännyt hiukseni taas ihan tummiksi. Lisäksi joudun käymään suihkurusketuksessa joka viikko. Se oli vähän siinä rajoilla, ja huomautinkin, että jotkut intialaiset ovat hyvin vaaleita. Mutta näin asia kuitenkin Mutta näin asia kuitenkin päätettiin, draamallisista syistä vastakohtaa lisäämään, hän naurahtaa.

Roolissa pääsee myös heittäytymään, sillä Banerjeen roolihahmo muun muassa opettaa lavalla Bollywood-tanssia ja laulaa intiaksi.

– Kyseessä ei ole musikaali, mutta siinä on tällaiset pienet kohtaukset. Aluksi ohjaaja heitti minulle, että voitko improvisoida kohtauksia intiaksi. En todellakaan osaa Intian eri kieliä, lukuun ottamatta paria sanaa astangajoogasta oppimaani mantraa, Banerjee nauraa.

Millaisia tulevaisuudensuunnitelmia Jenni Banerjeella on tällä hetkellä? Haluaako hän tehdä töitä tv- ja elokuvapuolella vai onko teatteri tällä hetkellä hänen juttunsa?

– Teen mielelläni molempia, sekä kamerahommia että teatteria. Molemmissa on omat ihanat puolensa.

Banerjee ei tiedä, haluaako hän asettua jatkossa Suomeen vai lähteä vielä ulkomaille.

– Yhden asian olen oppinut, viitaten siihen, että ollako Suomessa vai ulkomailla: en enää sano mitään varmaksi. Se kuitenkin sitten todennäköisesti jossain matkan varrella muuttuu.

Lue myös:

    Uusimmat