Jenkkilegenda höyryää: "Eroon kaikista eurooppalaisista"

Yhdysvaltalainen koripallolegenda Gilbert Arenas höyryää yleistävästi NBA:n eurooppalaispelaajista. Hän lataa, että heistä olisi peräti hankkiuduttava eroon.

OutKick-sivusto kuvailee, että koripallon huippusarja NBA:ssa on käynnissä pisteinflaatio. Tällä kaudella ottelua kohti on taottu noin 114 pinnaa, kun esimerkiksi sesongilla 2011–12 paunoja per peli syntyi noin 96.

Kriitikot ovat syyttäneet tästä muun muassa kuormituksen hallintaa ja löperöä suhtautumista heikkenevään puolustamiseen. Entisen NBA-tähden Gilbert Arenasin mukaan trendiin olisivat kuitenkin syyllisiä eurooppalaispelaajat.

– Tiedän, mitä voidaan tehdä. Hankkiutukaa eroon kaikista eurooppalaisista, Arenas mouhosi podcastissaan.

– Menet collegeen ja opit puolustamaan. Mihin collegeen eurooppalaiset menevät? He eivät mene collegeen lainkaan. Heillä ei ole urheilullisuutta. Heillä ei ole nopeutta, ei hyppykykyä. Heihin ei voi luottaa puolustuksellisesti.

Arenasin mukaan eurooppalaisista vain ranskalainen Rudy Gobert ja "kreikkalaisfriikki" Giannis Antetokounmpo osaisivat puolustaa.

– Muuten he ovat vain hyökkääviä pelaajia, Arenas yleisti karkeasti.

Gobert on pokannut NBA:n parhaan puolustavan pelaajan palkinnon kolmesti. Antetokounmpolle se ojennettiin vuonna 2020.

OutKick huomauttaa, että "Eurooppaa" on käytetty yleisesti koodisanana NBA:n valkoisille pelaajille ja sitä on käyttänyt myös Arenas. 

Arenas oli NBA:n tähdistöpelaaja vuosina 2005–07. Hänet muistetaan myös selkkauksesta, jossa hän veti aseen esiin Washington Wizardsin pukukopissa 2009.

Lue myös:

    Uusimmat