Jenkeistä kuuluu kummia: Bensa-Volkkarit myyvät kuin häkä

Volkswagenin maine on saanut kovan kolauksen päästöskandaalin takia, mutta kokonaismyynnissä skandaali ei ainakaan Yhdysvalloissa vielä näy, uutisoi Autonews. 

Jälleenmyyjien Volkswagen-varastot Yhdysvalloissa kumisevat tyhjyyttään. Alennukset ja muut kannustimet ovat saaneet kuluttajat liikkeelle, eikä automerkin kokonaismyynti ole skandaalista huolimatta laskenut. Myynti oli lokakuussa tasaista verrattuna vuodentakaiseen. Vaikka diesel-autojen myynti on ollut jäissä, on bensiinikäyttöisten autojen menekki tasoittanut tilannetta.

– Lokakuu oli kaikkien aikojen paras, mitä tulee uusien autojen myyntiin. Ja koska myynti koski pelkästään bensiinikäyttöisiä autoja, jätti se hyllyt melko tyhjiksi, totesi Etelä-Carolinassa VW-Audi–jälleenmyynnin leivissä työskentelevä Marc White Autonewsille.

Hintojen lasku on tehnyt jälleenmyyjien unelmasta omalla tavallaan totta, ja Volkswagen kilpailee nyt suurten toimijoiden, kuten Hondan, Fordin ja Nissanin kanssa. Kova kysyntä on johtanut tilanteeseen, jossa jälleenmyyjillä on vaikeuksia pysyä tilausten perässä. 

Aiemmin tällä viikolla päästöskandaali syveni jälleen, kun Volkswagen ilmoitti löytäneensä ”epäuskottavia CO2-lukemia” 1,0-litraisesta Seat Ibizasta, 1,2-litraisesta VW Jetasta sekä 2,0-litraisesta VW Passatista. Nämä autot ovat bensiinikäyttöisiä.

Lähde: Autonews

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja