Mainos

Jeltsinin tila vakaantunut

Keuhkokuumeen vuoksi sairaalaan joutuneen presidentti Boris Jeltsinin tila on vakaampi ja hänen aktiivisuutensa on lisääntynyt jonkin verran, kerrottiin Kremlin antamassa tiedotteessa tänään. Tiedote annettiin lääkäreiden aamulla tekemän tutkimuksen jälkeen.

Kremlin johtava lääkäri kertoi eilen, että Jeltsinin on oltava sairaalassa ainakin kolme päivää, minkä jälkeen seuraa kolmen viikon toipumisloma. Presidentti ehti olla työssä Kremlissä vain kaksi viikkoa ennen kuin hän keskiviikkoiltana joutui sairaalaan.

Lääkäreiden mukaan sairastumisella ei ole yhteyttä kaksi kuukautta sitten tehtyyn sydänleikkaukseen. Jeltsinin tilaa seurannut amerikkalainen lääkäri Michael DeBakey sanoi kuitenkin, että sydänleikkaus on heikentänyt presidentin tilaa, ja hänet olisi pitänyt toimittaa sairaalaan jo aiemmin.

Venäjän lehdet puolestaan jatkoivat pohdiskelua siitä, kykeneekö Jeltsin jatkamaan presidenttinä. Liberaalinen Komsomolskaja Pravda kirjoitti, ettei presidentillä ole ilmeisesti enää voimia hoitaa valtion asioita.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.