Jeep esitteli kaksi pistokehybridiä – heipat perinteiselle nelivedolle

Maastoautoistaan tunnettu Jeep esitteli Genevessä sähköistetyt versiot Renegadesta ja Compassista.

Euroopan automarkkinoilla käy kuhina katumaasturien ja sähköistettyjen autojen ympärillä. Italialaisen FCA-konsernin omistuksessa oleva perinteikäs maastoautobrändi Jeep haluaa toki oman osuutensa näistä markkinoista, joten pistokkeesta ladattavat mallit eivät liene kovin suuri yllätys.

Ensimmäisenä mahdollisuuden lataamiseen saavat Jeepin pienokainen, Renegade, ja keskikokoinen katumaasturi Compass. Molempien voimalinja koostuu 1,3-litraisesta ahdetusta bensakoneesta sekä ainakin taka-akselilla sijaitsevasta sähkömoottorista. Mahdollisesta etuakselilla avustavat sähkömoottorista ei vielä ole tietoa. Valmistaja nimittää uutta nelivetoteknologiaa nimellä eAWD, ja kertoo sähkömoottorin avulla voiman annostelun olevan entistä tarkempaa ja maasto-ominaisuuksien kehittyneen pelkkiin polttomoottorilla varustettuihin autoihin verrattuna.

Autoilla ei ole vielä tyyppihyväksyntää, joten kovin tarkkoja tietoja valmistaja ei vielä uutuuksista ole julkaissut. Renegaden yhteisteholukeman valmistaja kertoo asettuvan välillä 140-176 kW (190-240 hv) ja Compassin teholukema sijoittuu lähemmäs vaihteluvälin yläpäätä. Molempien suorituskyky tulee asettumaan mallisarjojen kärkeen, ja valmistaja lupailee spurtin sataseen sujuvan noin seitsemässä sekunnissa.

Akun kokoa tai sähkömoottorin tehoa, tai määrää, valmistaja ei vielä paljasta. Pelkällä sähköllä matkaa pitäisi taittua 48 kilometriä ja sähkökäytöllä pystyy ajamaan noin 130 km/h. CO2-lukeman valmistaja lupaa jäävän alle 50 g/km.

Jeepin hybridiversioita odotetaan tuotantoon vielä kuluvan vuoden aikana.

Kuvat: Mikko Autio ja valmistaja

Teknavi palaa tv-ruutuun uusin 17. tuotantokauden jaksoin! Kauden ensimmäinen jakso nähdään maanantaina 25.3. klo 22.35 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat