Mainos

Jättipelikiellon kärsinyt liigakiekkoilija avautuu SK:lle: Päätös taklauksesta syntyi jo erätauolla

5:06

Ässät-hyökkääjä Matti Lamberg on taas edustuskelpoinen, kun jääkiekon SM-liiga jatkuu tiistaina. Hän pitää saamaansa 13 ottelun pelikieltoa edelleen aivan liian ankarana.

Lamberg taklasi Jukurien Valtteri Hietasta sääntöjenvastaisesti 13. syyskuuta pelatussa ottelussa (video yllä). Liigan kurinpito näki taklauksen kymmenen ottelun pelikiellon arvoisena, ja panna kasvoi vielä kolmella ottelulla Lambergin kurinpitohistorian myötä.

Ässät-hyökkääjä on nyt muistellut taklaustaan Satakunnan Kansan haastattelussa. Lambergista tuntui Jukurit-ottelussa, että joukkue oli ollut unessa avauserässä, ja hän päätti pukukopissa, että hän herättää joukkueen isolla taklauksella palatessaan jäälle.

– Paikka isoon taklaukseen tuli heti toisen erän ensimmäisessä vaihdossani. Päätin jo kaukaa, että tolpalla vedän kaverin pystyyn. Sitten meni kaikki pieleen. Kiekko hukkui, pää meni alas, ajoitukseni oli huono. Minun olisi alle sekunnissa pitänyt tehdä päätös, etten taklaakaan ja saada siihen päätökseen kroppa mukaan. Ei aivan yksinkertaista, jos on jo erätauolla päättänyt, että on pakko taklata, Lamberg kertaa.

– Eihän se ollut puhdas taklaus. Tuollainen ei kuulu jääkiekkoon. Tein työtäni, mutta nyt oli pakko nostaa käsi ylös virheen merkiksi, hyökkääjä tunnustaa.

Itsekin vakavista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Lamberg korostaa, ettei ole kaukalossa satuttaakseen kanssapelaajia.

– Kukaan ei todellakaan pelaa ja rakasta tätä peliä sen takia, että saisi vetää jonkun tajuttomaksi. Toivon kaikille kanssapelaajille pelkkää hyvää, en loukkaantumisia.

"Keskialueen pommeja en uskalla enää hakea"

Lamberg oli ihmetellyt SaiPan Cody Kunykin aiemmin saamaa viiden ottelun pelikieltoa päähän kohdistuneesta taklauksesta, sillä hänen mielestään panna oli aivan liian pieni. Sen takia hän osasi odottaa pitkää pelikieltoa, ikään kuin liigan uutena linjanvetona.

– 13 peliä oli silti sokki. En osannut villeimmissä kuvitelmissakaan odottaa yli kymmenen pelin tuomiota.

Lamberg valitti päätöksestä urheilun oikeusturvalautakuntaan, mutta pelikielto pysyi entisellään.

– Ei kai näistä tuomioista uskalla hirveästi mitään sanoa, mutta mielivaltaiselta ne tuntuvat. Skaala pitäisi olla läpinäkyvä.

Kun SM-liiga jatkuu Lambergin osalta tiistaina Lahdessa, jäällä nähdään uusi Matti Lamberg. Hän ei halua enää istua kotona pelikieltoisena ilman palkkaa.

– Ei ole muuta vaihtoehtoa. Jos vastustaja on laidan vieressä, minun on taklattava, mutta en minä enää uskalla mitään keskialueen pommeja hakea. Avojään taklaukset ovat ohi. Riski on liian suuri. Kun ajat muuttuvat, on itsekin muututtava, Lamberg summaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.