Mainos

Jättikö Maria Lohela uppoavan laivan liittyessään Liike Nytiin? Siniset jatkavat kampanjointia: "Ei muuta vaaliasetelmia"

1:40
Video: Hjallis Harkimo kertoo Liike Nytin vaalitavoitteista.

Eduskunnan entinen puhemies, sinisten kansanedustaja Maria Lohela loikkaa Harry "Hjallis" Harkimon perustaman Liike Nytin riveihin. Monet sinisten kansanedustajista kommentoivat tapausta heti tuoreeltaan Twitterissä.

–  Edustaja Harkimo otti yhteyttä ja kysyi, voisinko minäkin olla osa Liikettä, Lohela kertoi tiedotustilaisuudessa Helsingissä maanantaina iltapäivällä.

Lohela ei kuitenkaan aio olla ehdolla huhtikuun eduskuntavaaleissa tai toukokuun europarlamenttivaaleissa. Eduskuntavaalit pidetään 14. huhtikuuta ja EU-vaalit 26. toukokuuta.

Lohela kertoi viestittäneensä loikastaan maanantaina sinisten puheenjohtajalle Sampo Terholle, eduskuntaryhmän puheenjohtajalle Simon Elolle sekä varapuheenjohtajistoon kuuluvalle Tiina Elovaaralle.

"Lohela on hautonut sote-päätöstään yksin"

Terho kommentoi Lohelan loikkausta lyhyesti Twitterissä toteamalla, että se ei sinänsä muuta vaaliasetelmia, kun Lohela on jo aiemmin ilmoittanut vetäytyvänsä politiikasta.

–  Harmin paikka. Lohela on hautonut sote-päätöstään yksin, Terho kirjoitti. Hän viittasi siihen, että Lohela kertoi päätöksensä keskeiseksi syyksi, ettei voi tukea sote-uudistusta.

– Kiitän kaikesta huolimatta puhemiehenä tehdystä työstä, Terho lopetti tviittinsä.

Jos tviitti ei näy, näet sen täältä.

"Ei muuta vaaliasetelmia"

Myös eduskuntaryhmän puheenjohtaja Elo kommentoi Lohelan loikkauspäätöstä Twitterissä.

– Kiitän Maria Lohelaa työstään eduskunnan puhemiehenä. Eduskuntaryhmästä siirtyminen oli valitettava uutinen, mutta ei muuta vaaliasetelmia, sillä hän on aikaa sitten kertonut jättävänsä keväällä politiikan, hän tviittasi Liike Nytin tiedotustilaisuuden jälkimainingeissa.

Jos tviitti ei näy, näet sen täältä.

Twitterissä on kohistu, onko Lohelan lähtö sinisistä vain yksi monista tulevista eduskuntaryhmästä tapahtuvista loikkauksista.

Hjallis Harkimo on ollut tähän mennessä Liike Nyt -eduskuntaryhmän ainoa kansanedustaja. Harkimo itse erosi kokoomuksesta viime huhtikuussa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja