Jätti-Prisma auki läpi yön – kokeilusta kommenttiryöppy: ”Ei Ristus, oikeesti!”

Helsingin Kannelmäessä sijaitsevan Prisma Kaaren päätös pitää ovensa auki 1. joulukuuta alkaen ympäri vuorokauden puhuttaa MTV Uutisten lukijoita.

Kaaren Prisma sulkee ovensa ensimmäisen kerran vasta jouluaattona 24. joulukuuta kello 16.

Asiaa käsittelevään MTV:n nettikysymykseen oli torstai-iltaan mennessä vastattu lähes 16 000 kertaa. Vain 33 prosenttia oli sitä mieltä, että läpi yön auki oleville jättimarketeille on tarvetta. 67 prosenttia oli sitä mieltä, että tällaisia marketteja ei tarvita.

Kommentteja asian tiimoilta tuli lukijoilta puolesta ja vastaan. Monessa mielipiteessä kokeilua pidettiin ”järjettömänä” ideana:

– Ei yhteiskunnan ostovoima lisäänny kauppojen aukioloa lisäämällä, todetaan yhdessä kommentissa.

– Ei mitään järkeä. Tulee kalliiksi työnantajallekin yölisien ja muiden kustannusten jälkeen. Eihän öisin ostovoimakaan ole kovin kummoinen, kirjoitetaan toisessa kommentissa.

Erässä kommentoija säälii työntekijöitä ja heidän perheitään:
– Eivät nämä (yövuorot) pelkästään "vapaaehtoisvoimin" pyöri.

– Ei Ristus, oikeesti! Jos niitä jouluostoksia ei kerkiä ns. normi-aikaan hankkia, parempi unohtaa koko joulu! Jaksamista myyjille, pauhataan yhdessä kommentissa.

Kokeilun puolustajat huomauttavat, että kauppojen yöaukiolon merkitystä ja tarvetta ei voi ymmärtää, ellei itse tee vuorotyötä:

– Ne jotka tästä eivät pidä voivat nukkua rauhassa kun me vuorotyöläiset käymme kaupassa.

Muutamassa kommentissa todetaan, että yöllä on mukava käydä ostoksilla, kun ei ole ”lapsiperheitä parkumassa”

– Tämä on ihan mahtava kokeilu. Olen monesti kironnut Suomessa asumisen, kun missään ei ole mitään yöaikaan, todetaan yhdessä kommentissa.

Eräs lukija kritisoi asian pääkaupunkikeskeisyyttä:

– Miksi aina Helsinki ja Helsingissä? Täällä pohjoisessa saa kitua koko yön nälässä, jos ei ole ehtinyt kauppaan ajoissa.


Prisma Kaaren joulukuun yövuoroihin tunkua 2:26

Lue myös:

    Uusimmat