Jätti-ilmoitus: Nyrkkeilylegenda tavoittelee paikkaa Pariisin olympialaisiin

Peräti kahdeksassa painoluokassa ammattinyrkkeilyn maailmanmestaruuden voittanut filippiiniläinen Manny Pacquiao tavoittelee paikkaa ensi kesän Pariisin olympialaisiin.

Asian vahvistaa Sports Illustrated -lehdelle Pacquiaon promoottori Sean Gibbons.

Nyrkkeilyssä ammattilaiset eivät ole perinteisesti saaneet osallistua olympialaisiin, mutta kielto kumottiin vuonna 2016.

45-vuotias Pacquiao otteli viimeksi virallisen ammattilaisottelun elokuussa 2021 kärsien tuomariäänin tappion kuubalaiselle Yordenis Ugasille. Seuraavana vuonna hän kukisti näytösottelussa korealaisen tubettajan DK Yoon.

Pacquiao lähti ammattilaisuralle jo teini-ikäisenä, joten hänellä ei ole ollut mahdollisuutta otella amatöörinä olympiatasolla.

– Manny haluaa sataprosenttisesti osallistua kisoihin, jos olosuhteet ovat oikeat. Hänen unelmansa on aina ollut edustaa Filippiinejä olympialaisissa, Gibbons kertoi.

– Hänellä ei ollut mahdollisuutta siihen, koska 16-vuotiaana hänen perheensä oli puilla paljailla, ja hänen piti lähteä ammattilaisuralle auttaakseen kaikkia.

Myös Filippiinien olympiakomitean puheenjohtaja Abraham Tolentino on toivottanut Pacquiaon tervetulleeksi maajoukkueeseen. Olympiakarsinnat käynnistyvät vuoden 2024 alussa, mutta Pariisin kisoihin on jaossa myös yhdeksän villin kortin paikkaa.

Lue myös:

    Uusimmat