Jätitkö aamupalan syömättä? Seuraukset voivat olla kohtalokkaat

Syötkö joka aamu aamiaisen? Harva tulee kiireessä ajatelleeksi sitä, kuinka tärkeä rooli päivän ensimmäisellä aterialla on kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta.

Jotkut jättävät aamiaisen välistä kiireen vuoksi ja toiset perustelevat aamiaisen skippaamista sillä, ettei aamuisin yksinkertaisesti tee mieli ruokaa. Fakta on kuitenkin se, että aamiainen on ehdottomasti yksi päivän tärkeimmistä aterioista. Ota selvää, miksi!

1. Ihmiset, jotka syövät aamiaisen joka aamu, ovat kaiken kaikkiaan terveempiä kuin ihmiset, jotka eivät ole tottuneet syömään aamuisin.

2. Aamiaisen syöminen auttaa painon kontrolloinnissa. Jos tavoittelee painonpudotusta tai pudonneen painon pysymistä samoissa lukemissa, on aamiaisen merkitys erityisen tärkeä. Kun päivä on aloitettu ravitsevalla ja terveellisellä aamupalalla, on epätodennäköisempää, että sortuu syömään roskaruokaa ja muuta epäterveellistä päivän mittaan.

3. Aamiaisesta saa energiaa. Jos aamiaista ei syö, ovat energiatasot heti aamusta huolestuttavan alhaiset. Päivä on parasta aloittaa energisenä ja yli 12 tunnin paussi ruokailussa ei saa ketään tuntemaan oloaan energiseksi.

4. Aamiaisen syöminen terävöittää ajattelua. Jokainen haluaisi olla skarppi heti aamusta ja tietyt ravintoaineet tekevät erityisen hyvää aivoille ja auttavat jo aamusta nautittuina pysymään skarppina.

5. Kun aamiaisen jättää väliin, jää usein välistä myös paljon elimistölle tarpeellisia ravintoaineita ja vitamiineja. Harva täydentää päivän mittaan syömättä jääneet ravintoaineet elimistön vaatimalla tavalla.

6. Jotkut uskovat, että kun aamupalan jättää välistä, voi aamulla syömättä jätetyt kalorit nauttia hyvällä omallatunnolla myöhemmin päivällä. Tämä ei pidä paikkaansa. Terveellinen ja ravintorikas aamiainen tasoittaa verensokeriarvoja ja syömättömyys aamulla voi kostautua päivän mittaan korostuneena näläntunteena.

7. Aamiaisen syöminen on tärkeä esimerkki lapsille. Lapsille aamiaisen syöminen on kasvun vuoksi korostuneen tärkeää. Tässä jokainen vanhempi voikin näyttää mallia omalla esimerkillään nauttimalla ravintorikkaan ja terveellisen aamupalan.

Lue myös:

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: Shutterstock

Lähde: Fitnea.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja