Jasper Pääkkönen kommentoi kalsarituomiota – aikoo viedä asian hovioikeuteen: "Tämä aiheuttaa käsittääkseni täysin hallitsemattoman tilanteen"

Jasper Pääkkönen vaatii alusvaateyritykseltä 300 000 euroa – tästä "kalsarikäräjissä" on kyse 9:37
Jasper Pääkkönen vaatii alusvaateyritykseltä 300 000 euroa – tästä "kalsarikäräjissä" on kyse

Jasper Pääkkönen ilmoittaa sosiaalisessa mediassa aikovansa viedä kalsarikäräjien tuomion hovioikeuteen.

Helsingin käräjäoikeus päätti tiistaina 20. kesäkuuta, että näyttelijä Jasper Pääkkösen  kanne Lähde & CO Oy -yritystä vastaan hylätään. Pääkkösen mukaan alushousuyritys oli käyttänyt hänen nimeään, kuvaansa ja ääntään luvattomasti mainoksissa. Pääkkösen mukaan materiaali käytännössä huijattiin häneltä yrityksen käyttöön.

Pääkkönen kommentoi itsekin tuomiota Facebook-tilillään julkaisemassaan päivityksessä. Näyttelijä kertoi aikovansa valittaa päätöksestä hovioikeuteen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tekstissään Pääkkönen kertoo tehneensä vuonna 2018 brändilähettilässopimuksen Lähde & CO Oy:n kanssa, mutta tuolloin tehdyssä sopimuksessa ei olisi ollut velvoitteita osallistua yhtiön laajamittaisiin mainoskampanjoihin. 

Pääkkösen mukaan yrityksen johto oli vakuuttanut hänelle sopimusta tehtäessä, että Pääkkösellä olisi täysi päätäntävalta kaikiin mahdollisiin markkinointitoimenpiteisiin. Hänen mukaansa niistä jokaisesta olisi tultu kysymään erikseen, eikä Pääkkösellä ei olisi sopimuksen mukaan ollut velvoitetta suostua niistä mihinkään.

Kaikki tehtäisiin avoimen keskustelun kautta, erikseen yksityiskohdat sopien, ja minulla tulisi olemaan lopullinen oikeus suostua tai kieltäytyä kaikesta. Keskusteluissa käytiin erikseen läpi esimerkiksi se, että näyttelijän ammattini vuoksi en voisi esiintyä alusvaatemainoksessa esimerkiksi kadunvarsimainonnassa, sillä alusvaatteissa mainoksessa esiintyminen vahingoittaisi ammatillista uskottavuuttani, Pääkkönen kirjoittaa päivityksessään.

Näin ei kuitenkaan Pääkkösen mukaan toimittu, vaan hänen kanssaan nauhoitetusta podcastista päätyi hänen mukaansa materiaalia sovitun vastaisesti myös yrityksen laajamittaiseen mainoskampanjaan. Lisäksi podcastin nauhoituksen yhteydessä otettuja valokuvia Pääkkösestä oli niin ikään hänen mukaansa luvattomasti mukana mainoskampanjassa.

– Katson, että käräjäoikeus on tehnyt virheellisen päätöksen lausuessaan, että Danish Guy -kalsarifirmalla on ollut oikeus julkaista minulta lupaa kysymättä tehtyjä TV-, radio-, ja internetmainoksia.

– Tämä aiheuttaa nähdäkseni täysin hallitsemattoman tilanteen viihdealalla työskenteleville esiintyjille. Käräjäoikeuden päätöksen mukaisesti mikä tahansa firma, jolla olisi yhteistyösopimus julkisuudesta tutun henkilön kanssa, saisi tehdä ja julkaista valtakunnallisia mainoskampanjoita käyttäen vapaasti hyväkseen heidän nimeä ja kasvojaan, vaikka sopimuksessa ei olisi siitä sovittu.

Päivityksessään Pääkkönen kertoo puolustavansa prosessissa omia oikeuksiaan, mutta kyseessä on hänen mukaansa myös "paljon laajemmasta ja tärkeämmästä asiasta". 

– Tästä tapauksesta on saatava Suomeen pysyvä oikeuskäytäntö, jonka myötä esiintyjien oikeudet omaan nimeensä ja kuvaansa turvataan. 

– Esiintyjillä tulee olla juridinen oikeus päättää oman nimen ja kuvan käytöstä, Pääkkönen summaa.

Oikeuden päätöksen mukaan Pääkkönen on velvoitettu maksamaan riidan toiselle osapuolelle Lähde & CO Oy:lle oikeudenkäyntikuluina 84 140 euroa ja kulujen korvauksena 14 381 euroa. Lisäksi joutuu korvaamaan myös the other danish guyn toimitusjohtaja Tommi Lähteelle asianosaiskuluina 2 827 euroa ja talousjohtaja Harri Nikkaselle asianosaiskuluina 2 827 euroa. 

Tuomio ei ole lainvoimainen. 

Lue myös:

    Uusimmat