Järvenpään kemikaalionnettomuudessa loukkaantunut menehtyi

0:37
Katso myös: Näin MTV Uutiset kertoi onnettomuudesta tuoreeltaan.

Järvenpäässä Wärtsilän teollisuusalueella aiemmin tässä kuussa tapahtuneessa kemikaalionnettomuudessa vakavasti loukkaantunut henkilö on menehtynyt. Asiasta tiedottaa Itä-Uudenmaan poliisilaitos.

– Jatkamme tutkintaa kuolemansyyn selvittämisenä, ja siihen liittyvä tieto on salassa pidettävää, tapauksen tutkinnanjohtaja Krista Vallila kertoo poliisin tiedotteessa.

Onnettomuus sattui 19. tätä kuuta Wärtsilän alueella tehdaskiinteistössä, jossa toimi kierrätysalan yritys Kierto Ympäristöpalvelut Oy. Yritys on erikoistunut vaarallisten jätteiden hyödyntämiseen ja käsittelemiseen.

Kaksi ihmistä joutui sairaalaan. He olivat yrityksen työntekijöitä.

Yrityksessä oli onnettomuutta ennen määrä neutraloida sekahappojätettä kalkkimaidolla.

Kierto Ympäristöpalvelut Oy:n toimitusjohtaja Antti Eriksson kertoo, että tapahtumassa käsiteltiin jätteitä, joissa oli typpihappoa, fluorivetyä ja etikkahappoa. Vuoto ei kuitenkaan sisältänyt kyseessä olevia aineita, vaan typenoksideja.

– Prosessista ei vuotanut mitään nestemäistä ulos eikä yhtiön tiedon valossa höyryä lähtenyt tontin rajojen ulkopuolelle, vaan se hajosi nopeasti laitoksen ulkopuolella ilmassa, Eriksson kertoo viestissään.

Poliisi jatkaa onnettomuuteen johtaneiden syiden selvittelyä yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Rikosilmoitusta asiassa ei toistaiseksi ole kirjattu. 

Vuotoa tutkii myös Turvallisuus- ja kemikaalivirasto.

Juttua korjattu 28.9.2022 kello 14.26: Toisin kuin jutun otsikossa ja tekstissä aiemmin sanottiin, vuotoon johtaneessa tapauksessa käsiteltyjä typpihappoa, fluorivetyä ja etikkahappoa ei jätteenä luokitella myrkylliseksi. Vuoto ei yrityksen mukaan myöskään sisältänyt kyseessä olevia aineita, vaan typenoksideja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja