Järvenpään K-Citymarket on ehdolla maailman parhaaksi kaupaksi – rohkeat kokeilut tuottivat tulosta ja tekivät omistajasta miljonäärin

Järvenpään K-Citymarket tuottaa tulosta kehitystyön seurauksena. 

Omistajakauppias Markku Hautalan luotsaama marketti on kasvanut viime vuosina hurjaa vauhtia. Marketin takana oleva, Hautalan omistama Valkoinen Pingviini Oy teki vuoden 2018 heinäkuussa päättyneen tilinpäätöksen mukaan 1,5 miljoonaan euron operatiivisen liiketuloksen.

Viime vuonna liikevaihto nousi 32,4 miljoonaan euroon, jossa kasvua edellisvuoteen oli 14 prosenttia. Sitä edeltävänä vuonna kasvua kirjattiin 10,7 prosenttia.

Kasvu on hurjaa, jos sitä vertaa vähittäiskaupan keskimääräiseen kasvukehitykseen, joka oli vuonna 2018 3,3 prosenttia.

Liiketulosmarginaali on noussut 4,2 prosenttiin liikevaihdosta, joka myös on kaupan alan keskimääräistä 2,6 prosentin tasoa selvästi korkeampi.

Syksyllä 2017 vuoden parhaaksi Citymarketiksi valittu kauppa on nyt ehdolla kansainvälisessä IGD Awards -gaalassa Store of the Year -sarjassa. Finalisteja on kuusi, ja palkinnot jaetaan marraskuussa.

Muun muassa sushia, pizzaa ja jäätelöä

Hautala kertoi toukokuussa Kauppalehdelle, miten Järvenpäähän on rakennettu poikkeuksellisen menestyvä ruokakauppa. Citymarketista löytyy muun muassa sushilinjasto, italialainen pizzauuni, jäätelötehdas sekä huippukokin pyörittämä ravintola.

Nyt sieltä löytyy myös oleskelutila, jossa voi nauttia kaupasta ostettua ruokaa ja juomaa.

Järvenpään K-Citymarketia pyörittävä Hautala on saanut osansa menestyksestä muun muassa osinkoina. Viime vuoden tuloksesta osinkoa jaettiin 513 000 euroa.

Viiden vuoden aikana yhtiöstä on nostettu osinkoa 2,1 miljoonaa euroa, eli päättäväisesti uutta kokeileva marketti on tehnyt omistajastaan miljonäärin. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.